3.12.2024
Teriyaki-omenakanaa
Jauheliha-perunagnocchivuoka
Tästä ruoasta tuli kerta heitolla meijän perheen kaikkien suosikki ruokaa! Tämä on ruoka joka meillä syödään aina kertaheitolla loppuun. Älyttömän helppo tehdä, kaikki vaan sekaisin ja uuniin. Vuoasta tulee ihanan kosteaa ja mehukasta. Joten sun kannattaa ehdottomasti testata tätä! Suosittelen ettet vaihda mutti tomaattipyrettä tai murskaa halppis versioihin, sillä silloin maku ei ole läheskään se mikä pitäisi. Ite olen löytänyt perunagnoccheja Citymarketista ja Prismasta, kun taas noita mini kokoisia perunagnocchetteja löytyi täältä meiltä päin vain Citymarketista. Ruoka on tehty 3,3 litran vuokaan, joka on 25cm x 32cm
1.12.2024
Merry me chicken
Chiavanukas vadelmilla
6.11.2024
Kuohkea karpalovispipuuro
1½ litraa vettä
31.8.2024
Keksit tuorejuustotäytteellä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria
½ tl soodaa
1 M kokoinen kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
121g vadelmajogurtti suklaata tai mitä tahansa suklaata
1. sulata voi
2. sekoita keskenään voisula ja sokerit, sekoita hyvin
3. lisää loput aineet ja sekoita hyvin
4. nosta taikina jääkaappiin 30 min
5. jaa taikina kahteen osaan
23.8.2024
Parhaat keksit
1.8.2024
Mummon lihapullat ja kermakastike
Meijän mummo teki meille lapsena aina parhaita lihapullia ikinä. Lapsena kutsuimme näitä mustapippuri lihapulliksi, koska mausteita ei tule muuta, kuin mustapuppuria. Nää on ihan älyttömän hyviä. Ja tuo tekemäni kermakastike on jumalaisen hyvää joka sopii, ku nenä päähän näiden lihapullien kanssa ja miten nopea se on valmistaa! Enkä valehtele yhtään, kun sanon, etten ole vielä yhessäkään ravintolassa saanut näin hyvää kermakastiketta! Paista lihapullat ja siirrä valmiit pullat haluttuun astiaan ja kaada kastike lihapullien päälle tai voit säilyttää kastiketta ihan omassa kupissaankin, ihan miten itse haluat.
30.5.2024
Tonnikala-raviolipasta
Tässä on yksi erittäin helppo ja maukas arkiruoka. Tämä pelastaa sut just silloin, kun oot niin väsynyt etkä millään jaksaisi tehä ruokaa, mutta pakko vaan tehä. Myöskään tämän maku ei petä, siis ihan törkeen hyvää. Tämä on meillä ruoka joka loppuu aina kesken ja jota aina tehtävä tupla määrä, koska tämä vaan on niin hyvää. Tässä ruoassa kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään, vuokaan ja uuniin. Tämä on myös yksi sellainen ohje, jossa ei kannata ostaa halvinta tomaattimurskaa eikä myöskään kannata kermaa korvata millään ruokakermalla. Ruoka on tehty 3,3 litran vuokaan, joka on 25cm x 32cm
1 tl valkosipulijauhetta
Juustoinen lasagne
Mehevä ja kostea lasagne on italialainen klassikkoruoka ja meijän perheen kaikkien herkkua. Ohjeessa olevaa tomaattikeittoa eikä paseerattua tomaattia tai pyrettä kannatta korvata halvemmilla versiolla, sillä maku ei ole silloin lähellekkään sama. Käytä siis ehdottomasti knorrin mascarpone tomaattikeittoa ja mutti paseerattua tomaattia sekä pyrettä. Nyt kun toinen poikamme on alkanut käydä salilla, niin hän pyysi josko tekisin lasagnen ilman välijuustoja. Testasin tehdä lasagnen siis ilman, että laitan väliin juustoa ja se oli ihan yhtä hyvää, kuin juuston kanssakin, joten jos haluat hiukan kevyemmän version, niin jätä juusto välistä pois. Ja jos haluat päästä helpommalla jynssäämisellä, kun ruoka on syöty, niin purista leivinpaperi nyrkissäsi palloksi, suorista leivinpaperi ja asettele vuoan pohjalle ja kasaa lasagne leivinpaperin päälle. Ruoka on tehty 3,3 litran vuokaan, joka on 25cm x 32cm
1 sipuli tai 3tl sipulijauhetta
4 valkosipulinkynttä tai 2tl valkosipulijauhetta
2. kun sipulit ovat ottaneet kauniin kullan ruskean värin lisää jauheliha, suola ja mustapippurijauhe
11.2.2024
Voisilmä laskiaispullat
En osannut päättää haluanko lemppari pulliani voisilmäpullia vaiko laskiaspullia, joten yhdistin ne taas. Tällä kombolla on tullut näitä herkkuja syötyä jo pari vuotta. Ja on muuten pikkusen veran hyviä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Pullataikinan ohje onkin blogistani tuttu vanha ohje, jolla olen pullat leiponut jo lähemmäs kymmenen vuotta. Tämä ohje vaan on niin best, tulee niin hyviä ja pehmeitä pullia. Moni takertuu reseptissä veteen ja öljyyn, mutta kannattaa kokeilla ennen kuin tuomitsee. Sillä mielestäni pehmein ja maukkain pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä, ilman kananmunaa ja ripaus suolaa. Kunnon vaivaamista unohtamatta ja yhden kohotuksen tekniikalla.
5dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
n.13dl vehnäjauhoja
Pullien voiteluun kananmuna
28.1.2024
Porkkanakakku raikkaalla lemon curdilla
Meillä kaikki rakastaa leivonnaisten klassikkoa porkkanapiirakkaa. Nyt ajattelin kokeilla tehdä mehevästä porkkanapiirakka reseptistäni porkkanakakkua, missä välissä herkullisen raikasta lemon curdia ja tuttua sulatejuusto kuorrutetta. Ja kyllä toimii, niin hyvää.
4 kananmunaa
3dl hienoasokeria
4dl pirkan valmis porkkanasosetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4tl kanelia
200g voisulaa
1. vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
2. lisää porkkanasose ja sekoita
3. lisää jäähtynyt voisula, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon
4. sekoita taikinaa hyvin, mutta varovasti. Älä vatkaa liikaa, ettei vaahto lässähdä.
5. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm vuokaan
Väliin:
Sulatejuustokuorrute:
220g voisulaa
200g maustamatonta sulatejuustoa (olympia)
500g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1. sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään
2. lisää tomusokeri (sihvilän läpi)
30.12.2023
Kuohkeat sämpylät
Tästä ei kyllä sämpylätaikina voi enään parantua, niin herkullisia ja helppoja tehdä. Kaikki aineet sekaisin, kunnon kohotus ja uuniin. Näitä sämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä pyöritellä käsissä. Ja tätä reseptiä pystyt helposti muokkaamaan, mitä kaapistasi sattuu löytymään. Itse olen tyhjentänyt kuiva-ainekaapistani pussin nyssyköitä eri leseistä, rouheista, myslistä tai granolasta. Siirapinkin voit hyvin korvata sokerilla tai hunajalla. Ja mikä parasta näin Joulun jälkeen tähän taikinaan saa sekoitettua hyvin myös lanttu, peruna- tai porkkanalaatikon jämät. Tällöin lisää joululaatikkoa noin 2½dl ja vähennä sen verran sitten vehnäjauhoista pois. Ja älä säikähdä sillä taikina jätetään hyvin löysäksi. Pöydälle täytyy laittaa ihan reilulla kädellä vehnäjauhoja ennen, kuin kippaat löysän taikinan siihen. Taikinan päälle ripotellaan lisää vehnäjauhoja, sillä näitä ei vaivata eikä pyöritellä vaan palastellaan sen kokoisiksi sämpylöiksi kuin haluat ja nostellaan leivinpaperin päälle. Sämpylöitä tulee n.13kpl, ovat vielä seuraavanakin päivänä pehmoisia.
2 tl suolaa
1 pss. (11g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia, sokeria tai hunajaa
2dl leseitä, hiutaleita, siemeniä, rouheita, mysliä tai granolaa
2. lisää loput jauhot ja sekoita taas.
21.5.2023
Mehukas raparperipiirakka
Mehevän kosteaa raparperipiirakkaa, joka on helppo tehdä kaikki aineet vain sekaisin, peltille ja uuniin. Tähän ohjeeseen yhdistin ja sovelsin blogistani kahta eri reseptiä. Pohjan tein tällä ohjeella, hiukan muokaten ja päällisen otin tästä mun luotto mustikapiirakka ohjeesta, jota myös hiukan muokkasin. Syntyi suussasuvalava piirakka. Testaa ja ihastu sinäkin!
19.5.2023
Texmex kanapata
1.5.2023
Intialainen mangobroileri
3.4.2023
Butter chicken
Mehevän täyteläinen butter chicken eli intialainen voikana. Tähän tulee astetta erilaisemmat mausteet, joten mun kaapissa olevat mustapippurit, paprikajauheet ja sipulijauheet sai unohtaa ja suunnata kauppaan maustehyllylle! Samalla hiukan olin epäileväinen mahtaako tämä upota lapsille, sillä meillä ei ole aijemmin näistä mausteisimmista mausteista tehty ruokaa. Mutta tämä ruoka maistui myös meidän teineillekin ja saa kuulemma tehdä toistekin. Monet marinoi ensin turkkilaisessa jogurtissa mausteiden kera kanat. Koska minä yleensäkkin tykkään tehdä reseptejä, joissa mutkat laitetaan suosiksi aikaa säästääkseen, niin minä en marinoinutkaan kanoja jougurtissa. Ja voin vaan todeta, että tämä toimi näinkin!
Ohje:
2½ tl juustokuminaa
2 tl garam masalan mausteseosta
2 isoa sipulia
7 valkosipulinkynttä
pieni pala raastettua inkivääriä tai ½tl inkiväärijauhetta
2 pientä chiliä (tai oman maun mukaan)
1½tl suolaa
3 rkl fariinisokeria
500g paseerattua tomaattia
140g tomaattipyrettä
50g voita
2 dl kuohukermaa
2 rkl soijaa
1. ruskista kanat ja mauste ne juustokuminalla ja garam masalan mausteseoksella ja ota ruskistetut kanat pannulta sivuun.
2. pilko sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä
3. lisää kuullotettujen sipulien joukkoon ruskistetut kanat ja loput ainekset, sekoita ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä hetki
4. tarkista maku ja nauti keitetyn riisin kera
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös: