30.5.2016

Gluteenittomat vaniljapullat



Pitkään oli ollut mielessäni tehdä vaniljapullia. Niitä mitä äitinikin aina teki kotona, kun olin lapsi. Niinpä päätin tehdä niitä, mutta kokeilla tehdä gluteenittomana ja kyllä herkullisia olivat. Kahvia kaveriksi ja se oli siinä.
Ohjeesta tulee n.12kpl


Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
70g voisulaa
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
6½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta


Vaniljatäyte:

3/4 dl milletti vaniljakreemijauhetta
1 3/4 dl kylmää vettä

Sekoita vesi ja kreeemijauhe.


Sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia. Lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna. Sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää loput jauohot ja vaivaa. Leivo heti, kauli taikinamatto ja levitä taikinamation päälle voisulaa, vaniljakreemiä ja aitoa vaniljasokeria reilusti. Taita taikinamatto pituus suunnassa kahteen osaan ja leikkaa taikinamatto suikaleiksi. Kieputtele varovasti suikaleet kierteelle ottamalla päistä kiinni ja pyörittämällä käsiä erisuuntiin. Ja kääri kierteet ympyrälle ja laita leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Kohota pullia vedottomassa lämpimässä paikassa 40min ja paista 225'c n.12min tai kunnes kypsiä. Ohje on tehty yhteistyössä Viljatuotteen kanssa.










0

28.5.2016

Gluteenittomat donitsit








Halusin kokeilla saanko donitseista gluteenittomina maukkaita ja onnistuneita. Kyllä sainhan minä. Maistiaisia laitoin mieheni matkaan työpaikalle ja sanoin ettei kertoisi ennen, kuin ovat maistaneet, että kyseessä olisi gluteenittomia. Nooh ei kukaan osannut arvatakkaan, että olivat gluteenittomia. Helppoja tehdä.
Ohjeesta tulee 12kpl.


Ohje:
3 dl semper fin mixiä tai viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
5 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl milletti vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
1 prk. (200g) kermaviiliä

1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
2. pursota voideltuihin donitsipeltien koloon
3. paista 200'c 10min. Äläkä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne uunista pois. Kaiverra omenaporalla reikä kokonaan esiin. 
4. kuorruta jäähtyneet donitsit dippaamalla ne sulaan suklaaseen, tomusokerikuorrutteeseen tai sokeroi

5. koristele haluamallasi tavalla


Suklaakuorrutus:
150g dammenbergin maitosuklaata tai tummaasuklaata 
Tämä sitruuna-vaniljasuklaa tuo herkullisen säväyksen, suosittelen!

Tomusokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
6 rkl floora vaniljakastiketta
värjäykseen pastaväriä

1. sekoita tomusokeri ja vaniljakastike keskenään ja kuorruta
2. koristele haluamallasi tavalla















2

27.5.2016

Nokkosletut (gluteeniton)



Tekaisin kaksosillemme välipalalle gluteenittomia nokkoslettuja, joista tuli tosi hyviä ja paiston aikana kääntäminen onnistui loistavasti!


Ohje:

2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1 tl aitoa vaniljasokeria
2½ dl karpalo vichy
1½ dl maitoa
2½ dl viljatuotteen gluteenittomia nokkoslettujauhoja
½ tl kaardemummaa

Sekoita kananmunien rakenne rikki, lisää vichy ja maito. Sekä kuivat aineet. Sekoita hyvin ja paista voissa kuumalla pannulla. Sekoita taikinaa aina uudelleen, ennen kuin kaadat pannulle. Ihastuin noihin viljatuotteen jauhoihin, niistä kun teki, niin sai käännettyä niin hienosti letut ja jopa ensimmäinenkin lettu onnistu joka minulta tuppaa aina epäonnistumaan. Tule sinäkin mukaan FB keittiö ryhmään facebookissa jakamaan hyviksi havaittuja ohjeita ja nappaamaan herkku reseptejä itselle talteen :) 
0

26.5.2016

Perunarieska raejuustolla ja timjamilla




Sain testattavaksi Polar Metallin valmistaman laadukkaan Mypizza-uunin. Ja ideoida mitä muuta sillä voisi tehdä kuin pizzaa. Lähdin kokeilemaan perunarieskaa, mutta muutamalla pienellä twistillä. Käytin kaverina timjamia, himalajan suolaa ja raejuustoa jotka sopivatkin tosi hyvin rieskaan. Annoin maistiaisi myös henkilölle joka ei tykkää ylipäätänsä rieskoista, mutta näitä maistettuaan hän pyysi ohjetta ja itseasiassa söi yksin kokonaisen rieskan ;) Koska uuni on todella kuuma, yli 300'c, niin rieskan paistaminen ei vie kauaa aikaa n. 1min ja on valmis, mutta välillä on pyöräytettävä rieskaa jotta paistuu tasaisesti eikä pala. Rieskan kaulimiseen suosittelen karkeita vehnäjauohoja ja niitä kannattaa ripotella myös vähän MyPizza lapioon, niin että rieska liikkuu edes takaisin, kun kevyesti heilutat kättä. Uunilla saa ihanan hiillokon maun ja se soveltuu ohjeille jotka vaativat korkean lämpötilan kuten esim. karjalanpiirakat, rieskat, pizzat jne... Uuni on helppo kasata ja  toimii puupelleteillä jotka ovat edukkaita ostaa. Itse ostimme niitä kodin terrasta.  


Näihin herkullisiin rieskoihin löydät ohjeen TÄÄLTÄ



Voit tilata MyPizza-uunin TÄÄLTÄ


Heillä on myös omat facebook sivut Käyhän tykkäämässä:










0

29.4.2016

Mansikkainen smoothie


Nyt tuli tehtyä kyllä tosi hyvää smoothieta. Ihanan mansikkainen ja täyteläinen maku.
Testaa ihmeessä.
Ohjeesta tulee 6dl.

Ohje:
250g mansikoita (käytin jään kohmeisia)
½ avokadoa
1½ dl puristettua appelsiininmehua 
½ banaani
250g valion pehmeä täyteläinen maitorahka 

Laita kaikki blenderiin, sekoita sekaisin ja nauti.


0

24.4.2016

Hopeatoffee-munkit


Vapun kunniaksi kokeilin tehdä hopeatoffeesta kuorrutusta munkeille ja salmiakin ystäville aikas herkkuja. Munkit ihanan pehmoisia ja suussasulavia. Kokeile ihmeessä!

Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja


Lisää veden sekaan hiiva, sokeri, kaardemumma, suola  ja öljy sekä 3dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Jatka kohotusta 30min. Kumoa taikina pöydälle ja kauli taikinasta paksuhko taikinamatto vehnäjauhja apuna käyttäen. Mitä vähemmän pyörittelet/käsittelet taikinaa sitä pehmeämpiä tulee. Painele juomalasilla munkit, siirrä öljytyn leivinpaperin päälle. Jatka kohottamista 30-40min. Paista reikäkauhalla rypsiöljyssä ja siirrä talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Anna munkkien jäähtyä ja kuorruta. Kuvalliset teko-ohjeet löydät TÄÄLTÄ


Kuorrutus:
1 pss. (n.160g) hopeatoffeita
1 1/4 dl kuohukermaa

Sulata hopeatoffeet ja kerma teflon kattilassa miedossa lämmössä, kunnes kaikki karkit ovat sulanneet. Jäähdytä kuorrutus ja kaada esim. syvään muumikulhoon ja dippaa munkit siellä. Koristele haluamallasi tavalla.




Vinkit:
* ennen paistamista ota viereen kattilan kansi ja sammutuspeitto, jos leimahtaa tukahduta heti vettä ei saa laittaa.
* laita liesituuletin pois päältä

* itse käytän rypsiöljyä paistamiseen vain kerran, seuraavaan satsiin tulee jo ikävä maku joten parempi ottaa uudet ölyt uusiin paistamisiin.
0

22.4.2016

Herkulliset lihapiirakat



Meillä äiti aina teki kotona näitä herkullisia lihapiirakoita, kun olin lapsi. Ja nyt oli pakko tehdä itekkin tällä äidin ohjeella. Ikinä en ole maistanut näin hyviä itse tehtyjä lihapiirakoita. Ja ensimmäisen suupalan maistettuani maku oli juuri se mikä aina lapsenakin näitä syödessä. Testaa ihmeessä! Ohjeesta tulee 37kpl

Taikina:
1 litra vettä
2 tuorehiiva palaa (100g)
4 tl suolaa
20 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva lämpimään (+42'c) veteen. Lisää suola ja jauhot vähän kerrallaan. Taikinan kuuluu jäädä löysähköksi. Jaa taikina 37 palaan jauhoja apuna käyttäen. 

Täyte:
500g naudan paistijauhelihaa (7%-10%)
4 salottisipulia
1 knorr liha fondi
3tl grillimaustetta (santa maria)
3tl jauhelihamaustetta (santa maria)
2 tl pippurisekoitusta
2 tl paprikajauhetta
1½ dl puuroriisiä 

Keitä puuroriisit. Ruskista jauheliha, silppua sekaan sipulit ja lisää mausteet. Painele taikinapalat käsin litteiski ja lisää täytettä. Painele sauma hyvin kiinni. Paista öljyssä.

Vinkit:
* ei tarvitse kohottaa taikinaa, voit leipoa ne heti
* taikinan kuuluu olla löysähkö, saat pehmeämmät lihapiirakat
* käytä paljon jauhoja apuna
* älä laita valmiita lihapiirakoita leivinpaperin päälle, odottamaan paistoa vaan laita ennemmin puhtaalle jauhotetulle pöydälle tai leivinalustalle









0

16.4.2016

Valkosuklaa-daimkakku (myös gluteenittomana)


Valkosuklaa ja daim yhdessä muodostavat herkullisen liiton. Raikas ja samalla suklainen kakku sulattaa taatusti sydämmesi maistettuasi tätä herkkua. Mä inhoon juustokakuissa kivikovia pohjia, joten kokeilin tehdä pohjan ihan vain pelkillä keksinmuruilla ja se todellakin onnistui, joten jatkossakaan en voita sotke pohjaan.



Pohja:
1 pötkö (172g)  dominoita (tai Semperin 
gluteenittomia cookie-o`s kaakao keksejä)

1. murskaa keksit 
2. purista leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat voilla ja laita pinnalle tomusokeria
3. painele keksinmurut pohjaksi
4. käyttämäni irtopohjavuoka oli 21cm halkaisijaltaan.

Täyte:

2½ dl vispikermaa
300g philadelphiaa (maustamaton)
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
145 g pandan valkosuklaata (tai Dammenbergin 
gluteenittomia valkosuklaata)
4 liivatelehteä
1 sitruunanmehua
2 (a'56g) isoa daimia murusina

1. vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokerit vaahdoksi
2. sulata suklaa ja lisää vaahtoon
3. lisää joukkoon myös sitruunamehu ja daim murut 
4. lisää lopuksi liivatelehdet jotka on kiehautettu tilkkaan (½dl) veteen, mutta ÄLÄ keitä! 
5. sekoita kaikki keskenään ja kaada pohjan päälle
6. hyydytä 4h vähintään. 



Daimin murustin tälläisellä härvelillä. Myös daim rakeet käyvät.



6

23.3.2016

Persikkatartaletit (myös gluteenittomana)







Tässä olisi erittäin maukkaat, helpot ja ihanat tartaletit. 
Ohjeesta tulee 12kpl.


Ohje:
70g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ kananmuna (vatkaa kevyesti munan rakenne lasissa rikki ja käytä vain puolet)
1½dl vehnäjauhoja (tai noin 1½ dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää ½ kananmuna ja kuivat aineet. Sekoita hyvin. Jaa taikina 12 voideltuun ja jauhotettuun tartaletti vuokaan. Pistele muutama reikä haarukalla. Laita folion palat päälle ja herneitä folion päälle. Paista (kiertoilmauunissa) 200'c VAIN 7min 

Täyte:
1 dl vispikermaa
75g ranskankermaa
½ dl fariinisokeria
3 säilyke persikan puolikasta -> kuutio.

Vaahdota kermat ja sokerit. Lisää kuutioidut persikkapalat. Annostele vuokiin. 

Vinkit:
* uskalla ottaa uunista pois 7min kuluttua, muutoin paistuvat liikaa ja kovettuvat.
* tuplaamalla määrät voit myös tehdä pyöreään n.25cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Paistoaika ja lämötila samat.
* seuraavana päivänä parhaimillaan
* koristele juuri ennen tarjoilua




0

4.3.2016

Ruispalat



Sovelsin peltileipä reseptiäni ja syntyi nämä ihanat ruispalat. Joukossa herkullisia auringonkukan siemeniä ja leseitä ja vatsa kiittää. Helppoja tehdä ja niin maukkaita. 

Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
2 dl kuidukas kolmen viljan leseseosta
1 dl auringonkukan siemeniä
4 dl ruisjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja

1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, öljy, leseet ja siemenet sekaisin
2. lisää jauohot 
3. levitä jauhoja apuna käyttäen taikina syvään uunipeltille leivinpaperin päälle (käyttämäni pellin koko oli n.39cmX32cm)
4. leikkaa pizzaleikkurilla paloiksi
5. sivele pinta vedellä, ripottele pinnalle leseitä ja laita uuniin 50'c kohota 20min
6. käännä sen jälkeen uuni 225'c ja jatka paistamisella n.20min tai kunnes kypsää 
7. jäähdytä, halkaise, täytä haluamillasi täytteillä ja nauti lömpöisinä.









2

15.2.2016

Igorin kana



Meillä tykätään kovasti igorin kanasta jonka ohjeen löysin Peggyn pieni punainen keittiö blogista. Jota hieman muokkasin, tämä kanakastike on kyllä sen verta hyvää, et suu nappasee jo pelkästä lukemisesta.
Ohjeesta tulee 6 annosta.

Ohje:
n. 800g broilerin fileitä -> paloittele
2 punasipulia -> silppua
1-2 valkosipulin kynttä -> silppua
1 rkl sokeria
1 keltainen iso paprika -> kuutioi
1 punainen iso paprika -> kuutioi
5dl vettä
½ prk. (a' 350g) 20% deliciest smetanaa
70g tomaattipyrettä
kourallinen tuoretta persiljaa 
1 liha fondu
1 tl broilerimaustetta
4tl grillimaustetta (santa maria)
1 maustekurkku


1. paista kanat pannulla tilkassa öljyä ja laita uunivuokaan
2. kuullota pannulla seuraavaksi tilkassa öljyä sipulit ja paprikat 
3. lisää joukkoon tomaattipyre, sokeri, mausteet ja smetana ja anna kiehahtaa muutama minuutti
4. kaada kastike kanojen päälle ja laita uuniin 175'c itse pidin n. tunnin verran.




0

13.2.2016

Munaleivät



Serkkupoikani teki näitä aina lapsena pelkällä kananmunalla. Minä laitoin vähän reilummin täytteitä. Olin nämä jo vallan unohtanut. Nämä on kyllä todella hyviä. Testatkaan ihmeessä!

Ohje:

paahtoleipää
kananmunia
kinkkua/metvurstia
juustosiivuja
yrttisuolaa
grillimaustetta
timjamia

Leikkaa paahtoleivän sisusta pois. Laita kuumalle pannulle vähän voita ja leipä palat. Riko jokaisen leivän keskelle kananmuna, ripottele päälle mausteet. Lisää kinkkua/metvurstia ja juustosiivut. Paista leipiä hetken aikaa jotta kananmuna alkaa hyytymään. Laita leipäkansi päälle ja käännä varovasti. Kananmunan täytyy olla hyvin kypsynyt jotta pystyy kääntämään.








0

10.2.2016

Paras pullataikina


















Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoisia pullia. Äläkä säikähdä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn. Minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä ilman kananmunaa. Tämän reseptin salaisuus on välikohotuksessa sekä vedessä ja öljyssä kera suolan. Eikä tarvita kuin yksi kunnon kohotus ja uuniin. 


Ohje:

5dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
n.13dl vehnäjauhoja

Pullien voiteluun kananmunaa

1. sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja. 
2. välikohota 10min  
3. lisää loput jauhot. 
4. Vaivaa taikinaa kunnolla 
5. Leivo pulliksi
6. kohota valmiita pullia 40min 
7. voitele ja paista 225'c n.10min






43

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful