2.8.2017

Valkosuklaa-kiivijuustokakku (myös gluteenittomana)



Teki mieli makeaa ja kaapista löytyi valkosuklaata, sekä juuri olin ostanut kiivejä pitkästä aikaa, joten näistäpä aattelin kokeilla juustokakkua. Oikein toimiva yhdistelmä ja toimii myös ilman kiillettä pelkkänä valkosuklaakakkunakin.

Pohja:
200g digestive keksejä gluteenittomana Semperin digestivejä 
100g voita
1dl kaurahiutaleita gluteenittomana Semper kaurahiutaleita

1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita kaikki keskenään
4. painele 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle pohjaksi

Täyte:
200g valkosuklaata (Fazer leivonta) gluteenittomana Dammenbergin valkosuklaata
5dl vispikermaa
200g philadelphiaa
200g vaniljarahkaa
 2tl aitoa vaniljasokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
½ dl fariinisokeria

1. sulata suklaa vesihauteessa
2. vaahdota kerma, philadelphia, rahka ja sokerit jämäkäksi vaahdoksi
3. lisää sula suklaa ja sekoita
4. kaada täyte pohjan päälle
5. hyydytä vähintään 4h

Kiille:
3 kiiviä
2 dl vettä
2 tl Dr.Oetkerin liivatejauhetta
tippa vihreää elintarvikeväriä

1. kuori kiivit ja muussaa haarukalla lautaselle 
2. lisää kattilaan muussatut kiivit ja vesi ja keitä pari minuuttia
3. lisää liivatejauhe
4. kiehauta ja lisää lopuksi elintarvikeväri
5. jäähdytä ja kaada kakun päälle

Vinkki:
* ripottele liivatejauhe ohuena nauhana kokoajan vispilällä hyvin sekoittaen
* täytteeseen ei tule liivatetta
* kaada jäähtynyt kiille lusikan kautta kakun päälle

2 kommenttia :

  1. Oii nam miten hyvältä tää näyttää ja kuulostaa! Tallennan reseptin, jos vaikka tulisi testattua joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla, että menee kokeiluun, tulehan sitten kertomaan mitä pidit :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful