Pohja:
200g digestive keksejä gluteenittomana Semperin digestivejä
100g voita
1dl kaurahiutaleita gluteenittomana Semper kaurahiutaleita
1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita kaikki keskenään
4. painele 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle pohjaksi
Täyte:
200g valkosuklaata (Fazer leivonta) gluteenittomana Dammenbergin valkosuklaata
5dl vispikermaa
200g philadelphiaa
200g vaniljarahkaa
2tl aitoa vaniljasokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
½ dl fariinisokeria
1. sulata suklaa vesihauteessa
2. vaahdota kerma, philadelphia, rahka ja sokerit jämäkäksi vaahdoksi
3. lisää sula suklaa ja sekoita
4. kaada täyte pohjan päälle
5. hyydytä vähintään 4h
Kiille:
3 kiiviä
2 dl vettä
2 tl Dr.Oetkerin liivatejauhetta
tippa vihreää elintarvikeväriä
1. kuori kiivit ja muussaa haarukalla lautaselle
2. lisää kattilaan muussatut kiivit ja vesi ja keitä pari minuuttia
3. lisää liivatejauhe
4. kiehauta ja lisää lopuksi elintarvikeväri
5. jäähdytä ja kaada kakun päälle
Vinkki:
* ripottele liivatejauhe ohuena nauhana kokoajan vispilällä hyvin sekoittaen
* täytteeseen ei tule liivatetta
* kaada jäähtynyt kiille lusikan kautta kakun päälle
Oii nam miten hyvältä tää näyttää ja kuulostaa! Tallennan reseptin, jos vaikka tulisi testattua joskus :)
VastaaPoistaKiitos ja kiva kuulla, että menee kokeiluun, tulehan sitten kertomaan mitä pidit :)
Poista