Olen tehnyt nyt niin monella eri ohjeilla donitseja, mutta kertaakaan itse en ole ollut 100% tyytyväinen taikinaan, mutta nyt vihdoin olen. Näitä tehdessäsi et tarvitse edes sähkövatkainta. Ja tulevat käden käänteessä.
Ohjeesta tulee 12kpl.
Gluteeniton versio löytyy postauksen lopusta.
Gluteeniton versio löytyy postauksen lopusta.
Ohje:
1dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4½ tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl jauhettua kardemummaa
1 dl rypsiöljyä
2dl kermaviiliä
2 kananmuna
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. pursota voideltuihin donitsipeltien koloihin
3. paista kiertoilmauunilla 200'c n.10min. Älä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne pois uunista. Kaiverra esim. omenaporalla toiselta puolelta kolo kokonaan esiin ja saat muhkeat donitsit
4. kuorruta haluamallasi kuorrutteella ja koristele halutessasi.
Vinkki:
* suljetussa pussissa donitsit säilyvät pöydällä parikin päivää
* maidottomana saat korvaamalla kermaviilin maustamaton kookossoija jugurttilla
* jos et omista kiertoilmauunia, niin paista uunissa 225'c n.10min (paistoaika uunikohtainen)
* Kiitos blogini seuraajalle Mari Zanzelle vinkistä, että omenaporalla saa kätevästi isontaa donitsien kolon :)
Sokerointi:
30g voita
Siro erikoishienoa sokeria
1. sulata voi ja sivele pullasudilla yläpuolelle voisulaa
2. pyöräytä sokeriastiassa
Suklaakuorrutus:
Mitä tahansa haluamaasi suklaata
1. sulata laakealla lautasella esim. levyllinen fazerin vaaleaa maitosuklaata tai 200g fazerin leivonta suklaata 30 sek. kerrallaan, kunnes kokonaan sulannut
2. kaada sen jälkeen sula suklaa esim. syvään muumikulhoon ja dippaa donitsit suklaassa
3. koristele ja laita sen jälkeen hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu. Pari viimeistä kuorrutin lusikalla, kun suklaata oli dippaamiseen liian vähän.
Tomusokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
6 rkl floora vaniljakastiketta
värjäykseen pastapaväriä
1. sekoita tomusokeri ja vaniljakstike keskenään
2. värjäykseen käytin pastavärejä
Gluteenittomana
3 dl semper fin mix
Kuorrutus:
150g dammenbergin maitosuklaata tai tummaasuklaata
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
Blogistani löytyy muitakin herkullisia donitsi ohjeita, myös gluteenittomana joten kannattaa kurkata ja testailla
Mehukkaat omena donitsit
Sitruuna donitsit kick-kuorrutteella
Suklaadonitsit
3 dl semper fin mix
5 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
1 prk. (200g) kermaviiliä
Kuorrutus:
150g dammenbergin maitosuklaata tai tummaasuklaata
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. ja pursota voideltuihin donitsipeltien koloon
3. paista 200'c 10min. Äläkä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne uunista pois. Kaiverra omenaporalla reikä kokonaan esiin
4. kuorruta jäähtyneet donitsit dippaamalla ne sulaan suklaaseen
5. koristele haluamallasi tavalla.
Blogistani löytyy muitakin herkullisia donitsi ohjeita, myös gluteenittomana joten kannattaa kurkata ja testailla
Mehukkaat omena donitsit
Sitruuna donitsit kick-kuorrutteella
Suklaadonitsit
Donitsipelti oli kyllä yksi parhaimmista ostoksistani. Kun donitsit nousee hieman ja näyttää enempi muffinssilta, helpoin tapa isontaa reikää on käyttää omenakaraa, juuri oikean kokoinen reikä tulee!
VastaaPoistaHuomenna taidan kokeilla tätä reseptiä, paria olen kokeillut mutta aina "se jokin" on jäänyt uupumaan, tämä resepti voisi olla vastaus!
Ps. Hienosti maltat koristella omasi!!!
Heips! Kiitos vinkistä, toihan oli tosi hyvä, määkin kokeilen ensi kerralla noin isontaa reikää :)
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaOnko sinulla ohjetta tuohon kinuskikuorrutteeseen?
Nuot on kuorrutettu suklaalla. Mutta tämä snickerpiirakan kinuski voisi toimia tässäki 😊
Poistahttp://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/04/snickers-piirakka.html?m=1#.WK8N58tyjqA
Voiko gluteenittomassa versiossa jättää tuon vaniljakreemijauheen pois? Vai pitääkö korvata jollain?
VastaaPoistaKyllä voi jättää poiskin. Laita vaikka aitoa vaniljasokeria enemmän. Kreemijauhe on vain makua tuomassa :)
PoistaOnko totta, että vaniljasokeria tulee noin paljon? Onko taikina niin löysää, että onnistuis donitsipursottimella?
VastaaPoistaKyllä vain vaniljasokeria tulee reilusti, jotta maku on hyvä :) Donitsipursotinta en ole koskaan käyttänyt, mutta taikina on kyllä aikas löysää. Itse tosiaan pursotan pursotuspussilla aina taikinan vuokiin.
PoistaHei ! Löytyisikö sinulta ohjetta Suolaisille Donitseille (uunissa paistettaville) & Maidoton... Kiitos
VastaaPoistaTästä sainkin idean, kiitos. Teen sellaisen ohjeen :)
PoistaEikös tämän voi tehdä ilman kaardemummaa...? Äitini ei tykkää kaardemummasta niin eikö sen voi jättää pois?
VastaaPoistaKyllä voi jättää poiskin :)
PoistaVoikos näitä tehdä ilman donitsipeltiä? Eli pursottaa renkuloiksi tavalliselle pellille?
VastaaPoistaVoikos näitä tehdä ilman donitsipeltiä eli pursottaa rinkuloiksi tavalliselle pellille?
VastaaPoistaTaikina on valitettavasti niin löysää, ettei onnistu ilman peltiä.
PoistaIhanan helppo ja nopea ohje. Sait herkullisilla kuvillasi minut ostamaan donitsipellin ja kokeilemaan. Vappuna sitten vuorossa sun munkkiohje. Kiitos ��
VastaaPoistaHuippua kuulla, kiitos ihanasta palautteestasi <3
PoistaMulla on kanssa nyt hyvä donitsitaikina hakusessa ja tämä sun vaikuttaa parhaalta tähän saakka. Ainakin noi on ihanan kuohkeita ja hyvin nousseita. Mulla on vaan pikkudoinitsipelti joten seuraava hankinta on tuo isompi versio. Ihanaa vappua sinne kaikille! <3
VastaaPoistaKiitos <3 Mulla on kans myös se minipelti ja en tykkää siitä yhtään, noi isot peltit on parempia :)
PoistaKiitos! Tein gluteenittomina nämä ja lapset sanoivat yhteen ääneen: parempia kuin Arnoldsin �� Tosi hyvä ohje!
VastaaPoistaOi ihanaa ihan huippu palaute, kiitos kaunis <3 <3
PoistaKiitos aivan huippuhyvästä ohjeesta! Donitsit irtosivat hyvin pellistä (voitelin voisulalla) ja ne olivat superherkullisia. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja kiitos loistavista resepteistäsi!
VastaaPoistaHuippua kuulla, kiitos <3 Ja ihanaa syksyn jatkoa sinullekkin :)
PoistaKiitos Marika ohjeesta, tein gluteenittomana on niin hyviä ja suussasulavia, näitä aion tehdä aina lastenlasten synttäreille, tilasin myös kirjasi, helppoja ha varmasti maistuvia ohjeita.
VastaaPoista