17.10.2016

Daim-mokkapalat (myös gluteenittomana)


Päätin yllättää mieheni jollain hyvällä leivoksella ja samalla kokeilla taas jotakin uutta. 
Tuli peltillinen herkkua! 

Vinkit: tee kuorrute ensin, jotta ehtii kunnolla jäähtyä. 
Jäähtyneenä kuorrutus paksuuntuu ja on helpompi levittää. Jos teet uunipeltillisen suosittelen tekemään kuorrutteen tuplana, tällöin keitä kuorrutusta kokoajan sekoittaen viitisen minuuttia.  Huomaathan, että kuvan piirakka on tehty pienempään 20cm x 28cm vuokaan,  jolloin tulee paksumpi pohja ja kuorrutus on tehty ohjeen mukaan yksinketaisena.


Pohja:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauohoja
6 rkl tummaa kaakaota
4½ tl leivinjauhetta
4½ tl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
300g voisulaa

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jäähtynyt voisula ja piimä. 
3. Sekoita hyvin ja kaada uunipeltille leivinpaperin päälle. 
4. Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa  (20cm x 28cm) ja sain kuvanmukaisen paksumman pohjan.
5. Paista 200'c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.
6. Jäähdytä pohjaa hiukan, mutta älä päästä kylmäksi asti. 


Kuorrutus:
2 (a´ 56g) isoa daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

1. Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. 
2. Anna kiehahtaa pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. 
3. Jonka jälkeen nosta heti pois liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Kaada jäähtynyt kuorrutus pohjan päälle ja lopuksi ripottele päälle daim murut




Gluteeniton versio:

Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4½ tl leivinjauhetta
5dl Semperin vaaleaa jauhoseosta


1. vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi
2. lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa  (20cm x 28cm) ja sain kuvanmukaisen paksumman pohjan.
5. paista 200'c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.



Kuorrutus:
2 (a`56g) isoa daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

1. Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. 
2. Anna kiehahtaa pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. 
3. Jonka jälkeen nosta heti pois liedeltä ja anna jäähtyä.
5. Kaada jäähtynyt kuorrutus pohjan päälle ja lopuksi ripottele päälle daim murut



Lisää vinkkejä:
* Jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle.
* Pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään.
* Jos keität kuorrutetta liian kauan tulee kuorrutteeseen mieto palaneen maku.
* Kun haluan ohuemman pohjan ja teen uunipeltillisen, tällöin uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm.


















13 kommenttia :

  1. Näyttääpä mehevältä. Pitää kokeilla. :p

    VastaaPoista
  2. Anonyymi14.23

    Näyttää niin herkulliselta, pakko kokeilla! Jos reseptin haluaa tehdä tavallisilla vehnäjauhoilla, voiko gluteenittomat jauhot ja maissijauhot korvata suoraan samalla määrällä vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Täältä löydät vehnäjauhoilla tehtynä :)
      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/04/daim-mokkapalat.html#.WAcM7-CLS00

      Poista
    2. Anonyymi23.16

      Kiitos vastauksesta! Menee kokeiluun heti viikonloppuna:)

      Poista
  3. Ompas ihana resepti, testiin menee :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi12.41

    Onko Daim-suklaa gluteeniton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on. Valmistajalta olen varmistanut asian.

      Poista
  5. Anonyymi7.45

    Hei, tämä on todella hyvännäköinen. Jos haluan paksun pohjan pellillä, teenkö tupla-annoksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤ Juu jos haluat koko uunipellillisen noin paksulla pohjalla, niin taikina tuplana 😊

      Poista
  6. Anonyymi22.14

    Onko tämä tehty minkä levyiseen peltiin? Meillä 60cm leveä ja aina tulee niin ohut pohja, olisi kiva saada muhkeutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvan piiraan tein 20cm x 28cm kokoseen vuokaan :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful