Ohje: (1,8 l vuokaan)
6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
1tl neilikkaa
1½tl kanelia
1tl inkivääriä
1½dl rusinoita
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää piimä ja siirappi
3. lopuksi voisula ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8l vuokaan
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.50 min
Suurensin ohjeen myös 2,4l sopivaan vuokaani
Ohje (2,4l vuokaan)
8dl vehnäjauhoja
2½dl sokeria
2½tl soodaa
1 1/3tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 1/3 inkivääriä
2 dl rusinoita
4dl piimää
2½ dl siirappia
260g voisulaa
Gluteenittomana:
Ohje:
5½ dl pullajauhoseosta (Viljatuote)
1 3/4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 dl voisulaa
2 dl siirappia
3 dl piimää
1½ dl rusinoita
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää piimä ja siirappi
3. lopuksi voisula ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8l vuokaan
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.50 min
Vinkkejä käyttäessäsi Nordig Waren kakkuvuokia
- voitele hyvin
-jauhota aina korppujauhoilla
- ei konepesua
- kumoa kakku heti miten uunista oton jälkeen
Voiko noi rusinat jättää pois? Ei oikein nappaa rusinat missään muodossa.
VastaaPoistaKyllä voi. Kaksosille aina teenkin ilman rusinoita, kun hekään eivät niistä välitä :)
VastaaPoistaSaako sun blogia linkittää Facebookissa? :)
VastaaPoistaKyllä saa linkittää :)
PoistaKiitos reseptistä!
VastaaPoistaPiti vielä tänne blogiin tulla katselemaan kakkuja, tuo sydän on kyllä niin ihana :)
PoistaKiva kun laitoit vuokien koot! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaMuhkeelta,hyvältä näyttää.ei oo syränvuoka ollutkaan hetkeen käytös,mut nyt huomenna on.Koklataan...
VastaaPoistaMinkähänlainen kuorrute tähän sopisi?
VastaaPoistaTämän linkin alta paljastuu pehmeä piparkakku jossa vaniljainen kuorrutus. Mielestäni se voisi hyvin sopia myö tähän joulumuorin herkkukakkuun :)
Poistahttp://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2014/11/pehmea-piparkakku.html
Näyttää ihanalta! Todella kaunis vuoka ! Mistä? :)
VastaaPoistaTuolla vuoalla saa kyllä super kauniit kahvikakut <3 Esimerkiksi Ullanunelmasta löytyy :)
VastaaPoistaMiten muuten säilytät tätä kakkua? Tein tänään ja tarkoitus olisi syödä jouluna.
VastaaPoistaAnteeksi nyt vasta roskaposteista huomasin tämän kommentin, ihan huoneenlämmössä olen säilyttänyt 😊
PoistaTuostahan saisi vegaaneillekin sopivan kakun jos käyttäisi esim voin tilalla vaikka öljyä tai kookosöljyä. Taitaisi 1dl-1,5dl riittää.
VastaaPoistaNo nyt uunissa, tein 2 x ohjeen samoilla lämpimillä. Toinen työkaverille, toinen työterveyden henkilökunnalle jouluherkuksi🧑🎄
VastaaPoistaHeliMG: Hei! Eikö korppujauhoissa ole gluteenia? Millä erityisherkälle gluteenittomalle vuoka ”jauhotetaan”?
VastaaPoistaGluteenittomina löytyy myös korppujauhoja :)
Poista