12.11.2022

Sitruuna-marenkikakku

 





Uutisvirtaani osui instagramissa Liisa Westerbergin tekemä Sitruuna-marenkikakku, joka näytti ja kuulosti törkeen hyvältä. Joten mun oli pakko kokeilla tehdä sitä ja en ollut yhtään väärässä, kakku on älyttömän herkullista ja suussasulavaa. Tapani mukaan hiukan muokkasin ja oijoin alkuperäistä reseptiä. 

Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita

Täyte:
2 tl liivatejauhetta (Dr.Oetker)
3 sitruunaa
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
300 g tuorejuustoa (philadelphia)
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Voitele rasvalla irtopohjan reuna (halk. noin 20cm) ja laita tomusokeria pintaan. 
2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja laita pohjan päälle.
3 Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 
4. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille.
5. Raasta sitruunoiden kuoret ja laita kattilaan. 
6. Purista joukkoon 1,5 dl sitruunamehua. 
7. Lisää sokerit ja liivatejauhe ja kuumenna. 
8. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja kaada kuuma sitruunamehu ohuena nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. 
9. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Jäähdytä (esim.nosta kattila kylmäkallen päälle)
10. Sekoita keskenään tuorejuusto, jougurtti ja kerma. 
11. Lisää ohuena nauha jäähtynyt sitruunaseos kokoajan sekoittaen.
12. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä:
1. Sekoita keskenään valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään astiaan.
2. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kevyesti vatkaten.
3. Vaahto on valmis kun lämpötila on 65 astetta.
4. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa huoneenlämpöiseksi
5. Laita kakku tarjoilulautaselle ja levitä päälle marenki. 
6. Paahda marenki halutessasi kaasupolttimella.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful