Uutisvirtaani osui instagramissa Liisa Westerbergin tekemä Sitruuna-marenkikakku, joka näytti ja kuulosti törkeen hyvältä. Joten mun oli pakko kokeilla tehdä sitä ja en ollut yhtään väärässä, kakku on älyttömän herkullista ja suussasulavaa. Tapani mukaan hiukan muokkasin ja oijoin alkuperäistä reseptiä.
Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita
Täyte:
2 tl liivatejauhetta (Dr.Oetker)
3 sitruunaa
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
300 g tuorejuustoa (philadelphia)
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Voitele rasvalla irtopohjan reuna (halk. noin 20cm) ja laita tomusokeria pintaan.
2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja laita pohjan päälle.
3 Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
4. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille.
5. Raasta sitruunoiden kuoret ja laita kattilaan.
6. Purista joukkoon 1,5 dl sitruunamehua.
7. Lisää sokerit ja liivatejauhe ja kuumenna.
8. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja kaada kuuma sitruunamehu ohuena nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.
9. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Jäähdytä (esim.nosta kattila kylmäkallen päälle)
10. Sekoita keskenään tuorejuusto, jougurtti ja kerma.
11. Lisää ohuena nauha jäähtynyt sitruunaseos kokoajan sekoittaen.
12. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä:
1. Sekoita keskenään valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään astiaan.
2. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kevyesti vatkaten.
3. Vaahto on valmis kun lämpötila on 65 astetta.
4. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa huoneenlämpöiseksi
5. Laita kakku tarjoilulautaselle ja levitä päälle marenki.
6. Paahda marenki halutessasi kaasupolttimella.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti