Halusin ilahduttaa naapurin mummoa tällä herkullisella piiraalla. Tämä ohje ei petä koskaan. Ihan paras mustikkapiirakan ohje mitä olen maistanut. Testaa ihmeessä ja ihastu sinäkin. Ohjeesta tulee 30 palaa.
Pohja:
230g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Levitä taikina uunipeltille leivinpaperin päälle.
8dl jään kohmeisia mustikoita tai tuoreita
Lisää jään kohmeiset mustikan pohjan päälle.
Täyte:
4 prk (800g) kermaviiliä
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
Paista 200'c n.25min.
Vinkit:
* taikinaa levittäessä uunipeltille käytä reilusti vehnäjauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin.
* voit tehdä kermaviilitäytteen ensin ennen, kuin levität jään kohmeiset mustikat pohjan päälle.
* paistoin kiertoilmauunissa
* normi uunissa paistessa lämpötila on n.20'c enemmän
* paistoaika on uuni kohtainen
* Oman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm
* anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamistä, niin saat kauniit palat
* jos käytät pakastemustikoita, laita ne jään kohmeisina päälle, muutoin uunissa uppoavat pohjaan.
Gluteenittomana
Pohja:
140g pehmeää margariiniä
1½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
3/4dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 ½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta
täyte:
2 prk. (400g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Päälle:
n.2 dl mustikoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja levitä voidellun ja jauhotettuun 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Käytä apuna reilusti pullajauhoseosta. Sekoita kermaviilitäyte valmiiksi ja kaada se pohjan päälle. Ripottele mustikat viimeisenä kermaviilitäytteen päälle. Paista 175'c n.25min.
Vinkit:
* jos käytät pakastemustikoita. Älä anna sulaa niiden
* pullajauhoseosta saat käyttää paljon apuna pohjan levityksessä
* tee ohuet reunat jotta keskelle jää enemmän taikinaa pohjaksi, onnistuu myös ilman reunojakin
Ihanan näköistä :)
VastaaPoistaKiitos Sanna :)
PoistaToimiiko tuo täyte samallailla jos kermaviilin vaihtaa maitorahkaan? Osaatko sanoa :)
VastaaPoistaToimii, mutta en ihan päikseen vaihtaisi vaan esim. 2prk. rahkaa (5oog) ja 2dl kermaa :)
PoistaPitääkö kerma vaahdottaa? Kyselee ei-jauhopeukalo, mutta tahtoo kokeilla :)
PoistaEi tarvitse vaahdottaa :) <3
PoistaTodella hyvä ohje, kiitos pehmeää ja todella maistuvaa..
VastaaPoistaKiitos kiva kuulla :)
Poistanäyttää niin täydelliseltä mustillapiirakalta!! <3
VastaaPoista<3
PoistaMoi! Ajattelin kysyä että kuinka paljon on 4 purkkia kermaviiliä? Asun ruotsissa niin onko täällä samat kermaviilit kun suomessa?
VastaaPoistaMoikka! Kermaviiliä tulee yhteensä 8oog :)
VastaaPoistaJos teen piirakkavuokaan tuleeko taikinaa puolet? Mitä luulet? :)
VastaaPoistaHeips :) Ehkä pieneen vuokaan olisi sopivan kokoinen määrä puolitettuna :)
PoistaVoiko tätä pakastaa?
VastaaPoistaKyllä voi :)
PoistaTuo koristelu ylimmässä kuvassa on niin kaunis, kaunein mustikkapiirakka mitä oon koskaan nähnyt ♥ Ja takuulla superhyvää tämä piirakka, NAM :)
VastaaPoistaKaunis kiitos <3
PoistaOn todella hyvän näköinen ja yritän saada äidin tekemään tuon herkullisen näköisen mustikka piirakan.;-) Kiitos hienosta linkistä!
VastaaPoistaKiitos kiva kuulla :) ❤
PoistaEntäs jos haluaa gluteenittoman mustikkapiirakan??
VastaaPoistaMoi Matata! Minulla on to do listalla tulossa myös gluteenittomana mustikkapiirakka :)
PoistaSuurkiitos, tämä on ehdottomasti paras mustikkapiirakan ohje ikinä!
VastaaPoistaOli kyllä taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa.
VastaaPoistaHiukan huvitti ohjeen "taikinaa levittäessä uunipeltille käytä reilusti vehnäjauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin", sillä meikäläisen taikinan sai nätisti levittymään nuolijalla. Ei tainnut siis tavara olla ihan sitä, mitä oli tarkoitus. Liekö vika liian vähäisen vaahdotuksen. No hyvää oli kuitenkin! :D
Moi Jenita! :) Kiva kuulla :) Mulla taikina tosiaan oli aikas paksua jonka levitin käsin painelemalla kauttaalteen peltiä ja paljon saipi käyttää jauhoja apuna, ettei tarttunu käsiin, mutta eipä sen väliä vaikka tuli löysempääkin taikinasta. Pääasia, että maistui <3
PoistaKäykö tähän tuoreet mustikat, niitä kun olisi nyt ��?
VastaaPoistaMoikka Anu! Kyllä käy myös tuoreet 😊
PoistaHei
VastaaPoistaMahtavan näköinen piirakka. Voisiko piirakan leipoa tänään ja viedä huomenna kylään mennessä. Vai onko parasta samana päivänä ? :)
Kiitos Tiia! Kyllä voi tehdä edellisenä päivänäkin. Usein teenkin juuri niin 😊
PoistaKiitos Tiia! Kyllä voi tehdä edellisenä päivänäkin. Usein teenkin juuri niin 😊
PoistaOnko piirakka 50cm vai 60cm uunipeltiin?
VastaaPoistaOman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm 😊
PoistaKuinka kauan piirakka säilyy jääkaapissa? Ja oli kyllä superhyvää!��
VastaaPoistaKyllä se pari kolme päivää säilyy ellei sitä ole sitä ennen syöty :)
PoistaPitäis tehdä gluteeniton piirakka mutta ilman kananmunaa. Voiko korvata munat jollain?
VastaaPoistaNo Egg -kananmunankorvikeella voisi onnistua :)
PoistaTodella hyvä piirakka. Helppo tehdä. Onnistui minullakin. Pitääpä kokeilla muitakin ohjeita.
VastaaPoistaKiitos ihana kuulla :)
PoistaTodella hyvä piirakka. Tein eilen ensi kertaa. Kiitos linkistä.
VastaaPoista