Minulle oli pitkään haaste saada pysymään voisilmä pullan keskellä kauniina ilman kuoppaa. Koska meillä rakastetaan voisilmäpullia yli kaiken en antanut periksi, ennen kuin hoksasin miten saada pullat uunista pois ilman rumaa kuoppaa. Vihdoin siinä sitten onnistuin! Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kananmunaa pullataikina ei tarvitse. Ripaus suolaa, välikohotus ja yksi kunnon kohotus valmiille pullille ja uunin. Kokeile vaikka jos et usko :)
Ohjeesta tulee 25kpl (70g pullia), 29 kpl (60g pullia) tai 32kpl (50g pullia)
Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
n. 13 vehnäjauhoja
1. sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10min
3. lisää loput jauohot ja vaivaa taikinaa (vähintään 10 min, mielellään 30 min), jotta tulee kunnon sitko
4. leivo heti pulliksi, kohota pullia 40min ja laita voisilmä kohonneeseen pullaan
Täyte:
jääkaappikylmiä voi kuutioita yhtä monta mitä pullia on (reiluja kuutioita ;) )
sokeria
aitoa vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta
1. kuutioi jääkaappikylmä voi kuutioiksi
2. voitele kananmunalla kohonneet pullat ja paina voikuutio kohonneen pullan keskelle ihan pohjaan asti. Ripottele reunoile raesokeria
3. lisää jokaisen voisilmän päälle vähän vaniljakreemijauhetta
4. ripottele vaniljakreemijauheen päällevaniljasokeria ja sokeria reilusti (ihan kukkuralle asti)
5. paista 225'c n.10min
Voi miten kauniita ja tasaisia nuo sinun pullasi ovat! ☺Tein tänään tällä ohjeella pullaa, joka oli mielestäni vähän erilainen ohje. Ja suhtaudun öljyn käyttöön aina epäilevästi, kun se maistuu helposti läpi. Mitä öljyä sinä käytät? Mutta pullista tulikin herkullisia ja pehmeitä! Nam!����
VastaaPoistatein 1,5 x taikinan ja puolikkaalla osasta tein cinnamon rolls se ja, niistäkin tuli oikein herkullisia tuolla taikinalla! Kiitos ohjeesta!
Kiitos, kiva kuulla :) Käytän mitä öljyä milloinkin, yleensä kuitenkin kaapissa on pirkka rypsiöljyä :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Pari kertaa jo tehnyt tällä reseptillä ja onnistuu! :) Öljynä olen käyttäny oliivia ja mun mielestä se ei maistu läpi :)
VastaaPoistaKiva kuulla :)
PoistaKymmenen minuutin päästä uuniin menossa ja jännityksellä odotan lopputulosta, en oo koskaan ennen leiponu pullaa ku mitä joskus pienenä äidin kans ainoastaan :)
VastaaPoistaJa hyviä tuli! Kohosikin niin paljo että hyvä kun uuniin mahtui.. Tällä ohjeella uskaltaa tehä kyllä toisenki kerran!
VastaaPoistaJes loistavaa, ihanaa et tykkäsit ohjeestani <3 :)
PoistaTein eilen tuolla gluteenittomalla ohjeella kierrepullia tuplataikinan. Osa piti olla maidottomia, joten korvasin taikinan voisulan auringonkukkaöljyllä ja täyteeksi omena- ja puolukka-kirsikkamarmeladeja päällekkäin. Tulipa tosi hyvä taikina kaulita ja levittää marmelot. Ja tietysti pulla on hyvää. Tällä ohjeellapa sitten jatkossa leivon gluteenittoman pullan. J voisilmät sitten tuolla tavallisella. Ihanan pehmeetä ja hyvää pullaa!
VastaaPoistaOi miten ihana kuulla ♥
Poista