10.2.2016

Paras pullataikina


















Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoisia pullia. Äläkä säikähdä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn. Minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä ilman kananmunaa. Tämän reseptin salaisuus on välikohotuksessa sekä vedessä ja öljyssä kera suolan, kunnon vaivaamista unohtamatta. Eikä tarvita kuin yksi kunnon kohotus ja uuniin. Kokeile vaikka jos et usko :)


Ohje:

5dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
n.13dl vehnäjauhoja

Pullien voiteluun kananmunaa

1. sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja. 
2. välikohota 10min  
3. lisää loput jauhot. 
4. Vaivaa taikinaa kunnolla (vähintaan 10 min)  jotta saat sitkon
5. Leivo pulliksi
6. kohota valmiita pullia 40min 
7. voitele ja paista 225'c n.10-15min (uunista riippuen)






27 kommenttia :

  1. Moikka 😊 voiko kananmunan jättää pois? Vegetyttäreni ei käytä kananmunia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips :) Kyllä onnistuu ilman kananmunaakin :)

      Poista
    2. Kokeilin, on hyvä taikina. Oli kotona vähän maitoa, enkä lisännyt kanamunaakaan.🧡 Taidanpa kokeilla muitakin ohjeitasi.

      Poista
    3. Anonyymi19.03

      Enpä olis uskonu että tulee näin hyviä kiitos T. Marjaana

      Poista
  2. Anonyymi17.38

    Kuinkahan suuri määrä tuosta tulee pullia? ��

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä ohje! Nykyään teen pullani aina tällä (:

    VastaaPoista
  4. Tein tällä sun ohjeella, ja oikeessa oot, tuli ihanan pehmeitä pullia!! =)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi20.03

    Mitä öljyä olet käyttänyt taikinassa?

    VastaaPoista
  6. Katsoin ensi ihmeissäni, ei voita, ei maitoa. MUTTA tosi, tosi hyvää pullaa tulee tällä ohjeella. Minä ainakin teen tästä lähtien näin. Nam, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yllättää jokaisen, joka eka kerran ohjettani kokeilee :D

      Poista
  7. Anonyymi18.46

    Oli erittäin hyvä ohje! Minun pullistani tuli kyllä vähän liian lättänöitä, mutta oli hyvä ohje. Minähän olen vain 11-vuotias lapsi, joka teki yksin kotona pullia. Paras ohje pullataikinalle ilman maitoa, koska minulla ei ollut maitoa.����

    VastaaPoista
  8. Ihanaa pullaa! Laitoin kyllä öljyn tilalta voi-margariini seoksen. Tosi pehmeitä ja nousi hyvin ja vatsakin kiittää.🤗

    VastaaPoista
  9. Anonyymi12.17

    Tämä on erinomainen resepti, näin kesäaikaan mökillä kun ei tarvitse monenlaisia rasvoja ja maitoa säilytellä, kun ei oikein tilat riitä. Kiitos��

    VastaaPoista
  10. Todella hyviä pullia! 😍 Tällä ohjeella tulen varmasti jatkossa tekemään pullataikinan 🤗 Niin helppo tehdän ja helppo kaulita puoliksi 👍 Kiitos mahottomasti ohjeesta! ❤️

    VastaaPoista
  11. Todella hyviä pullia! 😍 Tällä ohjeella tulen varmasti jatkossa tekemään pullataikinan 🤗 Niin helppo tehdän ja helppo kaulita puoliksi 👍 Kiitos mahottomasti ohjeesta! ❤️

    VastaaPoista
  12. Teki mieli pullaa mutta maitoa ei ollut tarpeeks ja törmäsin reseptiisi, kiitos!

    VastaaPoista
  13. Tämä on kyllä tosi hyvä ohje. Itse käytän jauhona hiivaleipäjauhoa.
    Tämän ohjeen ainekset on helppo pitää varastossa ja kuljettaa myös mökille.

    VastaaPoista
  14. Todella loistava ohje. Tarpeet helppo kuljettaa vaikka mökille.
    Itse käytän jauhona hiivaleipäjauhoa, josta myös muuta leivon.

    VastaaPoista
  15. Talvipäivää!!
    Heti aamusta pullan tekoon,,, paras ohje ikinä juuri minunmieleisiä pullia.. T. 🦊

    VastaaPoista
  16. Anonyymi16.30

    Moi! Kiitos reseptistä! Tein puolikkaan annoksen, annoin leipäkoneen (joo, uskokaa tai älkää) tehdä sekoituksen ja vaivaamisen, ja kyllä tuli hyvät pullat! Toista kertaa elämässäni tein, ja kiitos näkyi teinien tyhjentäessä nisuvadin. Jatkoon!!

    VastaaPoista
  17. Anonyymi15.26

    Kerrankin hyvä ohje ja tulee pehmeät pullat

    VastaaPoista
  18. Anonyymi14.23

    Innostuin kokeilemaan pullaa tällä ohjeella. Onnistui hyvin ja nousi hyvin, vaikka nostatusta vähän normaalia lyhyemmin. Kiitos tästä ohjeesta! Näillä pullilla mennään tämä joulu!

    VastaaPoista
  19. Anonyymi16.36

    Tein töissä tänään taas kerran taikinan, jopa meidän keittäjä kehui kuinka pehmeää pullaa tuli. Ensin oli vähän hämillään kun sanoin tekeväni veteen ja ilman kananmunaa.

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful