Meillä tykätään syödä usein broileria ja nyt vaihtelun vuoksi tein paneroituja fileitä. Nämähän saikin melkoista kyytiä, olivat todella hyviä. Ite tykkäsin syödä salaatin kanssa jonne sekaan laitoin vähän kvinoa, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja kurkkua.
Ohjeesta tulee 4-5 annosta paneroituja fileitä.
Panerointi:
600g broilerin sisäfileitä
1 dl korppujauhoja
4tl broilerinmaustetta
3 tl sipulijauhetta
½ tl currya
cayennepippuri jauhetta oman maun mukaan (on aika tulista laita varovasti)
Sekoita korppujauhot ja mausteet sekaisin. Pyörittele fileet mausteseoksessa ja paista. Nauti esim. salaatin tai muusin kera.
Kvinoan keittäminen:
1 dl kvinoa
3dl vettä
½ tl suolaa
(mausteita oman maun mukaan)
(liha / kasvis fondua oman maun mukaan tällöin älä laita suolaa lainkaan)
Huuhdo kvinoa hyvin lämpimällä vedellä. Kiehauta vesi, lisää suola ja/tai mausteet ja laita kvinoa kiehuvaan veteen laita kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15min. Älä sekoita kertaakaan keittämisen aikana, ettei kvinoasta tule liisteriä. Kvinoa on hyvä proteniinin lähde ja luontaisesti gluteeniton. Kvinoa sisältää mm. runsaasti kivennäisnaineita, elimistölle välttämättömiä aminohappoja ja kuituja. Kvinoa on vähän riisin tai couscousin tapaista, mutta mielestäni paljon parempaa. Itse ihastuin tähän aivan täysin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti