Ohjeesta tulee 21kpl (a` 50g)
Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl öljyä
n.8-9dl vehnäjauohoja
Kaneli crumle:
40g pehmeää voita
1 dl ruokokidesokeria
3 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
Aloita tekemällä crumle jotta ehtii olla hetken pakkasessa.
Nypi kaikki aineet keskenään muruksi ja laita vähäksi aikaa pakkaseen.
Sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 4dl vehnäjauhoja ja välikohota 10min. Lisää loput jauhot, kohota 30 min. Jaa taikina 21 palaan ja leivo pulliksi. Pyöritä ensin palloiksi ja kauli litteäksi lätyksi säilyttäen pyöreän muodon. Ripottele pinnalle crumblea, rullaa rullalle. Taita rulla kahtia ja halkaise taite kohdasta. Voitele ja laita raesokeria halutessasi päälle. Paista 225'c n.15min. Sydämen muotoiseen pullaan törmäsin jollain jenkki sivustolla ja kun en tallentanut linkkiä toisella yritys kerralla vasta onnistuin, kun en tarkkaan muistanut miten se tehdään.
Vaaleanpunaiset kuorrutukset sydämiin tein seuraavasti
2 dl mansikan makuista tomusokeria
1 rkl maitoa
Sekoita keskenään ja laita pursotuspussiin ja pursota kaksi sydäntä. Sydämmien väliin pursotin kermavaahtoa jonka maustoin vaniljakreemijauheella ja fariinisokerilla.
Ihanan näköisiä pullia!
VastaaPoista