Näissä on ihanan pehmoinen ja suklainen pohja. Päällä herkullista mariannevaahtoa. Leivokset ovat gluteenittomia sillä pohja tehdään perunajauhoista. Ohjeesta tulee 30 leivosta.
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauohoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi
3. paista uunin alimmalla ritilätasolla 225'c 7 min ja jäähdytä
4. tee sillä välin täyte
5. kostuta jäähtynyt pohja
Kostutukseen:
1dl mehua (esim. appelsiini, omena tms.)
Täyte versio 1 (omasta mielestä parempi)
5 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
Vaahdota kerma ja 1/4 dl sokeria.
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
Vaahdota kananmunat ja 3/4 dl sokeria.
Yhdistä vaahdot.
1½ dl marianne crushia (itse murskasin marianne karkkeja)
½ dl vettä
1. lisää lopuksi yhdistettyihin vaahtoihin marianne crushi
2. lämmitä vesi ja liivatejauhe (älä keitä)
3. lisää ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen
4. kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse annoin olla jääkaapissa tunnin, kun olin niin malttamaton ja ihan hyvin oli ehtinyt hyytyä. Mutta varman päälle ottaessasi anna olla pidempään jääkaapissa.
5. leikka paloiksi ja nauti kaffin kera :)
Täyte versio 2: (seuraavanapäivänä parempaa)
5dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
200g ranskankermaa
2tl aitoa vaniljasokeria
2½dl mariannemurskaa
½ dl vettä
2 tl liivatejauhetta
1. vaahdota kerma ja sokerit
2. lisää ranskankerma ja mariannerouhe
3. lämmäytävesi ja liivatejauhe
4. lisää vaahtoon ohuena nauhana.
Muita herkkuja joita blogistani löytyy ja suosittelen kokeilemaan mm: (eivät ole glut.)
Pätkispiirakka
Snickers-piirakka
Turkinpippuri-hopeatoffeepalat
Gluteenittomia herkkuja mm:
Porkkanapiirakka
Daim-mokkapalat
Mustikkapiirakka
Vinkki:
* käyttämäni liivatejauhe (dr.oetker) 1tl vastaa kahta liivatelehteä
* eri merkkiset liivatejauheet vastaavat eri verran liivatelehtiä. Tarkista siis aina käyttämäsi liivatejauhepurkin kylestä paljonko ko. jauhe vastaa lehdissä.
* tässä alla esimerkkinä gluteenittomia strösseli sydämiä
* älä kaada liian kuuman pohjan päälle
* Käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm
Ihanan näköisiä. Miten muokkaan liivatejauheen lehdillä?
VastaaPoistaKiitos :) Käyttämäni dr.oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta lehteä.
PoistaTuleeko tosiaan vaan 4tl kaakaojauhetta tuohon pohjaan? Täähän on melkein perus suklaakääretorttupohja ja eikö niihin tuu yleensä joku 3rkl :o Ja nimenomaan juuri sitä tummaa. Mietin vaan että voisikohan sitä laittaa enempi että tulis semmonen tooosi suklainen :D
VastaaPoistaNyt aloin kyllä itsekkin miettimään asiaa ja tein varmistukseksi uuden peltillisen ja kyllä vain ruokalusikoista oli kyse <:D Korjasin sen ohjeeseen, kiitos huomiosta! :)
PoistaIhanan kuuloinen resepti <3 miten liivatteen voisi korvata ja millä määrillä? ☺
VastaaPoistaPahoittelut tämä kommentti jäänyt kokonaan huomaamatta :( Mutta liivatteen voi korvata esim. agar agarilla, tosin tämä ei taida maitotuotteiden kanssa käydä yksiin, mutta sitten esim. VegeSetin pitäisi toimia myös maitotuotteiden kanssa. Määristä minulla ei ole omaa kokemusta, joten siinä en osaa auttaa valitettavasti.
PoistaVoisko tuohon täytevaihtoehto 2:seen kokeilla ranskankerman tilalle tuorejuustoa...esim vaniljatuorejuusto tai maustamaton? Toimiskohan? :)
VastaaPoista-Hepu-
Moikka Hepu! Vaniljatuorejuusto kuulostaa hyvälle, se voisi mielestäni sopiakkin sinne :)
PoistaVoiskohan tuon liivatteen korvata vaniljakreemijauheella?
VastaaPoistaSe muuten voisi toimiakkin :) Määrää tosin en osaa sanoa, kun en ole testannut.
PoistaMitä tossa päällä on koristeena? :)
VastaaPoistaSokerihelmiä ja sulkaalevystä perunankuorimaveitsellä vuoltuja siivuja. Ja alemmassa kuvassa strösseleitä ja mariannerouhetta :)
PoistaVoiko perunajauhon korvata gluteenittomalla jauholla? En syö perunajauhoa allergian takia.
VastaaPoistaKyllä voi :)
PoistaOlisko tuo liivate pitänyt ensin turvottaa kylmään veteen niinku purkin kyljessä luki? :)
VastaaPoistaHei Netta! En ole itse ikinä turvottanut vaan suoraan lämmittänyt kattilassa :)
VastaaPoistaHei, voiko tämän pakastaa?
VastaaPoistaMoikka! Kyllä voi 😊
PoistaMoikka. Kannatatko koristelua vasta sulatettuna jos pakastaa? Vai kestääkö tuo vuoltu suklaa pakastamisen ja sulatuksen :')
PoistaKoristelisin sulatuksen jälkeen :)
PoistaSiis toiseen vaahtoon munat ja sokeri vatkataan, en ymmärrä, sehän on sit niinku raakaa taikinaa?
VastaaPoistaKotimaisia kananmunia voi syödä raakanakin. Esim. majoneeseissä, tiramisuissa jne. on myös raakaa kananmunaa 😊
PoistaTätä täytyy kokeilla! Onko ohje 50- vai 60-cm uunipellille?
VastaaPoistaKäyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm :)
PoistaKiitos 😊
PoistaKiitos aivan ihanasta ohjeesta!! :)
VastaaPoistaTestasin tätä meidän kahden nuorimman synttäreille ja hyvin tuntui kauppansa tekevän. Meillä on myös maidottomia osa porukasta, niin vaihdoin ainoastaan kerman ja ranskankerman kauratuotteisiin. Hyvin sain onnistumaan. Laitoin omaan blogiini linkin ja kirjoitin ohjeen myös sinne.
Ihana kuulla, että ihastuit ohjeeseeni, niin, että se pääsi sinunkin blogiin :) <3
PoistaTein tätä gluteenittomana huomiseen itsenäisyyspäivän juhlaan koululle kahvipuffettiin. Koristeeksi sinisiä kuulia tietenkin! Kiitos reseptistä, aiemmin jo testattu että toimii!
VastaaPoista