8.9.2015

Suklaiset Marianne-leivokset (gluteeniton)



Näissä on ihanan pehmoinen ja suklainen pohja. Päällä herkullista mariannevaahtoa. Leivokset ovat gluteenittomia sillä pohja tehdään perunajauhoista. Ohjeesta tulee 30 leivosta.

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauohoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

1. vaahdota kananmunat ja sokeri 
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi 
3. paista uunin alimmalla ritilätasolla 225'c 7 min ja jäähdytä  
4. tee sillä välin täyte
5. kostuta jäähtynyt pohja


Kostutukseen:

1dl mehua (esim. appelsiini, omena tms.)


Täyte versio 1 (omasta mielestä parempi)

5 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria

Vaahdota kerma ja 1/4 dl sokeria. 

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Vaahdota kananmunat ja 3/4 dl sokeria.

Yhdistä vaahdot.

1½ dl marianne crushia (itse murskasin marianne karkkeja)

½ dl vettä 
2 tl dr.oetkerin liivatejauhetta


1. lisää lopuksi yhdistettyihin vaahtoihin marianne crushi 
2. lämmitä vesi ja liivatejauhe (älä keitä) 
3. lisää ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen
4. kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse annoin olla jääkaapissa tunnin, kun olin niin malttamaton ja ihan hyvin oli ehtinyt hyytyä. Mutta varman päälle ottaessasi anna olla pidempään jääkaapissa. 
5. leikka paloiksi ja nauti kaffin kera :)






Täyte versio 2: (seuraavanapäivänä parempaa)

5dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
200g ranskankermaa
2tl aitoa vaniljasokeria
2½dl mariannemurskaa
½ dl vettä
2 tl liivatejauhetta

1. vaahdota kerma ja sokerit 
2. lisää ranskankerma ja mariannerouhe 
3. lämmäytävesi ja liivatejauhe 
4. lisää vaahtoon ohuena nauhana.


Muita herkkuja joita blogistani löytyy ja suosittelen kokeilemaan mm: (eivät ole glut.)
Pätkispiirakka
Snickers-piirakka
Turkinpippuri-hopeatoffeepalat

Gluteenittomia herkkuja mm:
Porkkanapiirakka
Daim-mokkapalat
Mustikkapiirakka




Vinkki:
* käyttämäni liivatejauhe (dr.oetker) 1tl vastaa kahta liivatelehteä
* eri merkkiset liivatejauheet vastaavat eri verran liivatelehtiä. Tarkista siis aina käyttämäsi liivatejauhepurkin kylestä paljonko ko. jauhe vastaa lehdissä.
* tässä alla esimerkkinä gluteenittomia strösseli sydämiä
* älä kaada liian kuuman pohjan päälle
* Käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm





28 kommenttia :

  1. Ihanan näköisiä. Miten muokkaan liivatejauheen lehdillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käyttämäni dr.oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta lehteä.

      Poista
  2. Tuleeko tosiaan vaan 4tl kaakaojauhetta tuohon pohjaan? Täähän on melkein perus suklaakääretorttupohja ja eikö niihin tuu yleensä joku 3rkl :o Ja nimenomaan juuri sitä tummaa. Mietin vaan että voisikohan sitä laittaa enempi että tulis semmonen tooosi suklainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt aloin kyllä itsekkin miettimään asiaa ja tein varmistukseksi uuden peltillisen ja kyllä vain ruokalusikoista oli kyse <:D Korjasin sen ohjeeseen, kiitos huomiosta! :)

      Poista
  3. Anonyymi19.45

    Ihanan kuuloinen resepti <3 miten liivatteen voisi korvata ja millä määrillä? ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut tämä kommentti jäänyt kokonaan huomaamatta :( Mutta liivatteen voi korvata esim. agar agarilla, tosin tämä ei taida maitotuotteiden kanssa käydä yksiin, mutta sitten esim. VegeSetin pitäisi toimia myös maitotuotteiden kanssa. Määristä minulla ei ole omaa kokemusta, joten siinä en osaa auttaa valitettavasti.

      Poista
  4. Anonyymi9.54

    Voisko tuohon täytevaihtoehto 2:seen kokeilla ranskankerman tilalle tuorejuustoa...esim vaniljatuorejuusto tai maustamaton? Toimiskohan? :)

    -Hepu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hepu! Vaniljatuorejuusto kuulostaa hyvälle, se voisi mielestäni sopiakkin sinne :)

      Poista
  5. Voiskohan tuon liivatteen korvata vaniljakreemijauheella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muuten voisi toimiakkin :) Määrää tosin en osaa sanoa, kun en ole testannut.

      Poista
  6. Anonyymi7.27

    Mitä tossa päällä on koristeena? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerihelmiä ja sulkaalevystä perunankuorimaveitsellä vuoltuja siivuja. Ja alemmassa kuvassa strösseleitä ja mariannerouhetta :)

      Poista
  7. Anonyymi9.21

    Voiko perunajauhon korvata gluteenittomalla jauholla? En syö perunajauhoa allergian takia.

    VastaaPoista
  8. Olisko tuo liivate pitänyt ensin turvottaa kylmään veteen niinku purkin kyljessä luki? :)

    VastaaPoista
  9. Hei Netta! En ole itse ikinä turvottanut vaan suoraan lämmittänyt kattilassa :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi20.27

    Hei, voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kyllä voi 😊

      Poista
    2. Anonyymi19.20

      Moikka. Kannatatko koristelua vasta sulatettuna jos pakastaa? Vai kestääkö tuo vuoltu suklaa pakastamisen ja sulatuksen :')

      Poista
    3. Koristelisin sulatuksen jälkeen :)

      Poista
  11. Anonyymi14.48

    Siis toiseen vaahtoon munat ja sokeri vatkataan, en ymmärrä, sehän on sit niinku raakaa taikinaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaisia kananmunia voi syödä raakanakin. Esim. majoneeseissä, tiramisuissa jne. on myös raakaa kananmunaa 😊

      Poista
  12. Tätä täytyy kokeilla! Onko ohje 50- vai 60-cm uunipellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm :)

      Poista
  13. Kiitos aivan ihanasta ohjeesta!! :)
    Testasin tätä meidän kahden nuorimman synttäreille ja hyvin tuntui kauppansa tekevän. Meillä on myös maidottomia osa porukasta, niin vaihdoin ainoastaan kerman ja ranskankerman kauratuotteisiin. Hyvin sain onnistumaan. Laitoin omaan blogiini linkin ja kirjoitin ohjeen myös sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että ihastuit ohjeeseeni, niin, että se pääsi sinunkin blogiin :) <3

      Poista
  14. Tein tätä gluteenittomana huomiseen itsenäisyyspäivän juhlaan koululle kahvipuffettiin. Koristeeksi sinisiä kuulia tietenkin! Kiitos reseptistä, aiemmin jo testattu että toimii!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful