Tässä taas yksi resepti sarjassa omasta päästä. Tämä oli kyllä niin hyvää ja vaikken itse gluteenitonta tarvitsekkaan, niin tämä oli omaankin suuhun erittäin makoisaa. Voin kyllä suositella, namkis :)
Avainsana: kuningatarpiirakka
Pohja:
100 g pehmeää voita
1dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
3 dl gluteenittomia Semperin kaurahiutaleita
2dl Semper fin mix gluteenitonta jauhoseosta tai Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
(TAI 1 dl vehnäjauhoja ja ½ dl perunajuhoja)
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri
2. lisää kananmuna ja sekoita
3. sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon
4. laita 25cm halk. olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpapri ja voitele ja jauhota irtopohjavuoan reunat ja pohjaleivinpaperin päälle
5. kaada taikina vuokaan reilusti jauhoja apuna käyttäen, ettei taikina tartu käsiin.
6. paista 200'c n.15min tai kunnes kypsää
7. jäähdytä pohja ja kostuta esim. mehulla, itsellä mehua pohjan kostuttamiseen meni n. 1dl
8. tee täyte ja kaada kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään
Täyte:
2½dl vispikermaa
200g kuningatarrahkaa
3/4 dl fariinisokeria
2 tl liivatejauhetta
½dl vettä
1. vaahdota kerma ja sokeri
2. lisää rahka
3. lämmäytä liivatejauhe vedessä (mutta älä keitä), kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen
4. kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään
Päälle:
2dl vadelmia
2dl mustikoita
Älä irroita vielä vuoan reunoja. Ripottele hyytyneen täytteen päälle marjat ja tee kiille.
Kiille:
1½ dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
1. lämmäytä hyytelösokeri ja vesi
2. lusikoi kiille marjojen päälle
3. anna jämähtää hetki jääkaapissa ja irrota sitten vasta reunat
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti