Ohje gluteenittomana:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
150g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1 dl Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoja
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1½ dl kermaa
Ohje vehnäjauhoversiona:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
150g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1½ dl mantelijauhoja
2dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1½ dl kermaa
1. vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat ja sokerit
2. lisää vaniljajugurtti, vaniljakreemijauhe sekä vanilja-aromi ja sekoita
3. lisää kuivat aineet, öljy sekä kerma ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan vuokaan
5. paista 200'c 30-35 min (uunista riippuen)
Päälle:
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä
1. anna tortun jäähtyä ja laita reilusti hilloa keskelle
2. tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna ja pursota hillon ympärille
Blogistani löytyy paljon muitakin herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla
Näyttää kyllä tosi hyvältä. Oon vähän suunnitellu, josko tänä vuonna saisin itekin aikaiseksi jotain ruuneberiä, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä 👌😊
PoistaVoi miten kaunis Runebergin kakku, kyllä maistuis, pitääkin yrittää leipoa :)
VastaaPoistaKiitos ihanainen ❤
PoistaVietetään just Runebergin päivänä tyttären valmistujaisia ja tästä tulee kyllä yksi tarjottava :)
VastaaPoistaKiva kuulla 😊❤
Poista