20.1.2017

Runebergintorttu (myös gluteenittomana)



Tuli tehtyä tosi hyvää Runebergintorttua, joka hävisi hyvin nopeasti parempiin suihin. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tosi helppo ja nopea tehdä.

Ohje gluteenittomana:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
150g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1 dl Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoja
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1½ dl kermaa

Ohje vehnäjauhoversiona:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
150g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1½ dl mantelijauhoja
2dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1½ dl kermaa


1. vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat ja sokerit
2. lisää vaniljajugurtti, vaniljakreemijauhe sekä vanilja-aromi ja sekoita
3. lisää kuivat aineet, öljy sekä kerma ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan vuokaan
5. paista 200'c 30-35 min (uunista riippuen)

Päälle:
vadelmahilloa

tomusokeria 
vettä

1. anna tortun jäähtyä ja laita reilusti hilloa keskelle
2. tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna ja pursota hillon ympärille

Blogistani löytyy paljon muitakin herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla

6 kommenttia :

  1. Näyttää kyllä tosi hyvältä. Oon vähän suunnitellu, josko tänä vuonna saisin itekin aikaiseksi jotain ruuneberiä, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis Runebergin kakku, kyllä maistuis, pitääkin yrittää leipoa :)

    VastaaPoista
  3. Vietetään just Runebergin päivänä tyttären valmistujaisia ja tästä tulee kyllä yksi tarjottava :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful