Pohja:
300g lu digestive keksejä (gluteenittomana)
140g voita
1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi
5. paista 150'c 12 min.
Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1rkl perunajauhoja
1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. kaada esipaistetun pohjan päälle
4. jatka paistamista uunissa 150'c noin 20min
Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
Päälle:
sormisuolaa
1. keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10min
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti
Vinkki:
* jos teet pienempään vuokaan tällöin myös paistoaika pitenee tuplasti!
* jos paistat normi uunissa nosta lämpötilaa n. 20 astetta
Blogissani on muitakin herkullisia ohjeita, joita kannattaa kokeilla...
esim:
kinuskijuustokakku
mangojuustokakku
vadelma-suklaakakku
sitruunajuustokakku
mustikka-valkosuklaakakku
Tätä reseptiä on testattava - ihan järkyttävän herkullisen kuuloinen! Rakastan suolakaramellia : )
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti, törkeen hyvää 😋😊
PoistaKiitos reseptistä, kuulostaa todella hyvältä! Onko kakku tarkoitua syödä heti vai voiko tehdä jo edellispäivänä? Jos ei, niin voisiko pohjan paistaa edellispäivänä, sekoittaa täytteen kulhossa valmiiksi ja tarjoilupäivänä kaataa täytteen kulhosta pohjan päälle, paistaa ja sitten valmistaa vielä kuorrute? :)
VastaaPoistaKakun voi syödä joko heti tai seuraavana päivänä. Suola kannattaa ripotella pintaan juuri ennen tarjoilua 😊 Tätä kyllä suosittelen ehdottomasti, vie kielenkin mennessään 😍
PoistaOi oi mikä piirakka, tätä on kyllä testattava, nam ja kiitos ohjeesta
VastaaPoistaKiitos ihana ❤
PoistaKuulostaa niin hyvälle, että tätä on pakko kokeilla. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiva kuulla 😘❤
PoistaKokeilin kakkua ja täyte ei hyytynyt uunissa lainkaan. Voiko syy olla että vuokani halkaisija oli 24cm? Harmittaa :(
VastaaPoistaOlipa harmillista 😕❤ 24cm vuoka täytyy olla tosiaan 30min uunissa, koska täytettä on paksummasti 😊
PoistaOletko tehnyt tätä pellille? onnistuuko siinä hyvin? Tulisi isompi porukka kylään ja mietin, että onko leikattavissa seuraavana päivänä paloihin. Riittääkö, jos tekee kaksinkertaisena? :)
VastaaPoistaOlen miettinyt ihan samaa, et täytyisi kokeilla peltille tehdä :D Mutta voisin kyllä veikata, et kaksinkertaisena onnistuisi, tätä täytyykin jossain vaiheessa kokeilla :)
PoistaTämä oli niin hyvää. Et meinas viedä kielen mennessään.
VastaaPoista