Testailin eilen aamupalalle meille uutta pataleipää. Makua tuomaan toi karpalot ja pähkinät. Helppo ja nopea tehdä eikä vaadi pitkää kohottamista, kaikki aineet sekaisin, 40 minuuttia kohotus ja uuniin.
Ohje:
3½dl lämmintä vettä
3tl kuivahiivaa
1 dl kuidukas kolmen viljan leseseosta (tai muita leseitä)
1½tl suolaa
1 rkl siirappia (tai sokeria tai hunajaa)
½ dl pekaanipähkinöitä
½ dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
6 dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, leseet, rouhitut pähkinät, karpalot, siirappi ja suola.
2. sekoita kaikki hyvin sekaisin.
3. lisää vehnäjauhot, älä vaivaa sen kummemmin muuta kuin, että saat kaikki hyvin sekaisin.
4. kippaa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja anna kohota 40 minuuttia.
5. laita 3 litran pata kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c.
6. ota pata kohotusajan jälkeen uunista, nosta leipä leivinpaperin kanssa pataan, kansi päälle ja uuniin.
7. paista 30 minuuttia ja ota kansi pois.
8. jatka paistamista ilman kantta vielä 15 minuuttia.
9. anna hetki jäähtyä ja nauti.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti