Tälla ohjeella tulee ihanan pehmoiset pullat. Ja tästä satsista tulee kaksi kukkaa.
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kaardemummaa
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja
Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, kananmuna, suola ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoja ja sekoita. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Ja jatka kohotusta 30min.
Valmista sillä välin
crumble:
90g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja sekoita.
Ja laita pakkaseen odottamaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja nakkaa toinen pallo kippoon odottamaan. Ja jaa taikinapallot neljään yhtä suureen osaan. Kauli ne neljä pientä taikinapalloa pyöreiksi "lätyiksi" saavat olla kuitenkin paksuhkoja. Nosta ensimmäinen kaulittu taikina "lätty" leivinpaperin päälle, levitä voisulaa päälle ja crumblea. Kauli toinen taikinapallo samanlai "lätyksi" ja nosta ensimmäisen "lätyn" crumblen päälle. Kauli kolmaskin samanlai, laita väliin voisulaa ja crumblea ja taas "lätty" päälle. Kauli myös neljäs taikinapallo ja nosta kanneksi. Pistä pieni juomalasi keskelle ja jaa 16 sektoriin. Käännä aina kahta sektoria erisuuntiin kolme kertaa kunnes olet kääntänyt kaikki sektorit. Lopuksi ota kaksi sektoria käteen ja puristele päät yhteen, jolloin saat kukan malin. Kohota 30min ja voitele. Paista 180'c n.25min, kunnes kypsää. (tässä mulla oli paksumppat "lätyt" kuin joulupullassa, joten paistoaika nousi 5min)
Alla oleva kuva on lainattu tekemästäni joulupullasta, sen takia täyte näyttää erille...
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti