13.10.2016

Crumble kukkapullaa


 Tälla ohjeella tulee ihanan pehmoiset pullat. Ja tästä satsista tulee kaksi kukkaa.

5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kaardemummaa
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja

Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, kananmuna, suola  ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoja ja sekoita. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Ja jatka kohotusta 30min.

Valmista sillä välin

crumble:


90g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja sekoita.
Ja laita pakkaseen odottamaan.


Jaa taikina kahteen osaan ja nakkaa toinen pallo kippoon odottamaan. Ja jaa taikinapallot neljään yhtä suureen osaan. Kauli ne neljä pientä taikinapalloa pyöreiksi "lätyiksi" saavat olla kuitenkin paksuhkoja. Nosta ensimmäinen kaulittu taikina "lätty" leivinpaperin päälle, levitä voisulaa päälle ja crumblea. Kauli toinen taikinapallo samanlai "lätyksi" ja nosta ensimmäisen "lätyn" crumblen päälle. Kauli kolmaskin samanlai, laita väliin voisulaa ja crumblea ja taas "lätty" päälle. Kauli myös neljäs taikinapallo ja nosta kanneksi. Pistä pieni juomalasi keskelle ja jaa 16 sektoriin. Käännä aina kahta sektoria erisuuntiin kolme kertaa kunnes olet kääntänyt kaikki sektorit. Lopuksi ota kaksi sektoria käteen ja puristele päät yhteen, jolloin saat kukan malin. Kohota 30min ja voitele. Paista 180'c n.25min, kunnes kypsää. (tässä mulla oli paksumppat "lätyt" kuin joulupullassa, joten paistoaika nousi 5min)Alla oleva kuva on lainattu tekemästäni joulupullasta, sen takia täyte näyttää erille...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful