18.10.2016
Viinerit
Käytin torttutaikinalevyjä. Puolita levyt, voitele kananmunalla ja tee milletti vaniljakreemijauheesta kreemiä
Kreemi:
1dl miletti vaniljakreemijauhetta
1dl kylmää vettä
ja laita keskelle kreemiä kasa ja reunoille raesokeria.
Paista 225'C 10min.
Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla (marjoilla ja hedelmillä, mää käytin ihan pakaste vadelmia ja mansikoita jotka laitoin jäisenä päälle, nopsaa sulavat) ja lopuksi hyytelösokerista kiille päälle.
Raidota tummalla suklaalla ja nauti kahvikupposen kera :)
Helppoja tehdä vaikka yllätysvieraille.
Kiille:
½dl hyytelösokeria
1dl vettä
Kinuski:
2½ dl vispikermaa
1½ dl fariinisokeria
1½ tl vaniljasokeria
1½ rkl voita
Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria n.10(-15min)min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kinuski on valmista, kun pystyt tiputtamaan lusikan kärjellä kylmään vesilasiin tipan joka ei "leviä" veteen vaan jämähtää tipasi. Ja valmiiseen kinuskiin pystyt tekemään lusikalla kuviota joka jää kinuskin pinnalle. Tosin tämä satsi on aika iso pelkille viinereille eli jos et halua käyttää kinuskia muuhun kuin viinereihin voit puolittaa ohjeen. Valmis kinuski kyllä säilyy jääkaapissa pari päivää. Ja kinuski lisätään jäähtyneen vaniljakreeemi viinerin päälle, niin että kinuski on jääkaappi kylmää. Jos teet sydämmen muotoisia, ne uunissa helposti kohoavat muodottomiksi, mutta voit varovasti painella ne takaisin muotoonsa heti kuumiltaan, niin jäävät haluttuun muotoon. Tämäkin kyseinen sydän viineri kohosi uunissa "ruman" näköiseksi, mutta noin nätti siitä tuli, kun sormilla painelin kaikki kuosit kuosiin :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti