19.10.2016

Myskikurpitsakeitto


Näin syksyn kylminä päivinä ihana lämmin sosekeitto maistuu ja lämmittää. Myskikurpitsa on ihanan maukasta.



Ohje:
1,2 kg myskikurpitsaa
nokare voita

50g tuoretta inkivääriä -> kuori ja raasta
2 sipulia -> kuutioi
7dl-8dl vettä
2 rkl sam vuoristohunajaa TAI
2 rkl sam chilihunajaa
1 liha fondi 
150g ranskankermaa
1½ tl sellerisuolaa (kotigastronomin) tai herbamaren yrttisuolaa
2 tl paprikajauhetta

Paloittele ja kuori kurpitsa. Kuullota kurpitsa kuutiot pannulla nokareessa voita n.15min miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.  Kun saat kurpitsapalat kuullotettua siirrä ne kattilaan ja kuullota seuraavaksi nokareessa voita sipulit. Lisää ne kuullotuksen jälkeen myös kattilaan sekä raastettu inkivääri ja vesi. Keitä n. 25min tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Tämän jälkeen soseuta sauvasekoittajalla sileäksi ja lisää loput aineet. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa omaan makuun sopivaksi yrttisuolaa ja paprikajauhetta. Ripottele pinnalle halutessasi paahdettuja kurpitsansiemeniä ja persiljaa. Yhteistyössä Hunajainen Sam.



Blogistani löytyy muitakin herkullisia ruokaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Pannuvihannekset ja broilerin fileet
Nopea ja herkullinen spakettikastike
Herkullinen nakkikastike
Chili-limelohi
Herkulliset hampurilaiset
Broileri-perunavuoka
Yrttilihapullat ja pippurikastike
Kermainen uunibroilerikastike
Porkkana-kukkakaalisosekeitto

2 kommenttia :

  1. Kiitos tästä ohjeesta, myskikurpitsa olisikin tuossa odottamassa keitoksi pääsyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa nyt vain keittelemään herkullista keittoa 😊👌❤

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful