Juustokakut ovat simppeleitä tehdä ja näyttäviä kahvipöydässä. Olen jäänyt koukkuun juustokakkuihin, kun ne ovat niin hyviä. Juustokakuissa yleensä vain maku paranee, kun ne ovat jääkaapissa päivän tai pari, joten voi hyvin tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi ja koristella juuri ennen tarjoilua.
Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
4 tl aitoa vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
4 dl pullajauheseosta (Viljatuote) TAI 3½ dl vehnäjauhoja (Myllärin)
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri
2. lisää kananmuna ja sekoita hyvin
3. lisää loput aineet ja sekoita
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan
5. laita jääkaappiin odottaamaan täytteen valmistusta
Täyte:
2 prk. (a` 200g) vaniljarahkaa (Valio)
1 pkt. (200g) vaniljatuorejuustoa (Valio)
150g raskankermaa
1 dl kermaa
2 tl vanilja-aromia
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 rkl perunajauhoja
1. sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, kermat
2. lisää vanilja-aromi ja sokerit ja sekoita
3. lisää lopuksi kananmunat ja perunajuhot
4. kaada täyte pohjan päälle
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmalla 175'c noin 40 min (uunista riippuen)
6. koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla
Vinkki:
* jos paistat normaali uunissa paista silloin 200'c
* jos et halua pinnan halkeavan, niin sammuta uuni ja avaa luukku, kun kakku on valmis, mutta älä ota sitä uunista pois. Anna kakun hiljokseen jäähtyä uunissa
Olen tämän kertaalleen jo tehnyt gluteenittomana ja jätti mieleen sen verran hyvän makumuiston, että täytyy tehdä tänäään uudelleen. Perusvehnäjauhot lienevät ihan ok gluteenittomien jauhojen sijaan? :)
VastaaPoista