lauantai 2. syyskuuta 2017

Päivä Tampereella
Järjestin kollegoilleni päivän Tampereella, mukana menossa oli Aitoa arkiruokaa ja Herkkukeiju. Saimme käydä herkuttelemassa trendikkäässä ja tunnelmallisessa Ravintola Henriksissä heidän uuden menun brunssilla. Kattaukseen kuului runsas alkupalapöytä, josta löytyi salaattia, kurkkua, tomaattia, graavilohta, possun paistia, punasipuli-pekonimunakasrulla, punajuurella maustettua ohraa, täytetyt ruisnapit, kesäkurpitsaa, oliiveja, melonia, ananasta, maksapateeta, jugurttia, mysliä, hedelmiä, karjalanpiirakoita ja munavoita sekä marinoituja sieniä ja keitettyjä kananmunia. Tästä alkupalapöydästä minun ehdoton suosikki oli munakasrulla. Lämpöisellä ruoalla vaihtoehtoina oli joko possunposkea ja uunijuureksia tai täytetty paprika ohralla ja sinihomejuuston kera. Itse valitsin possunposken, joka oli todella hyvää ja mureaa. Tähän brunssiin kuului myös jälkiruokakin eli suklaakakkua ja vaniljajäätelöä. Brunssin hinta on 24,50e, joka ei mielestäni ole paljoa, jos miettii, mitä kaikkea se sisältää. Ravintola on toiminut vuodesta 1986 asti jossa salin tyylikäs ja lämmin ilmapiiri luo tunnelmaa ja avaa aistit herkullisille mauille. Ravintolasta löytyy myös kabinetit erilaisia tilaisuuksia varten. Ja ihanaa oli huomata, miten ravintolan herttainen omistaja oli meitä itse vastassa, kun saavuimme paikalle. 


Brunssin jälkeen, kun saimme vatsoihimme lisää tilaa, siirryimme nauttimaan rentoon 2014 perustettuun Pella`s Cafeen vitriinin herkkuja, makusoodaa sekä erikoiskahvit. Heiltä löytyy valikoimista runsas määrä myös gluteenittomia herkkuja. Heillä mennään aina maku edellä ja heillä tarjoillaan aina tuoretta, jonka kyllä todella huomasi. Kakkupalat, mitä maistelimme olivat todella herkullisia ja suussa sulavia. Kahvila on saanut 2017 keväällä ensimmäisenä ”tavallisena” kahvilana Suomessa Keliakialiiton myöntämän Gluteenittoman palvelun merkin osoituksena siitä, että toimivat vastuullisesti myös gluteenittomuuden suhteen.


Illalla pääsimme vielä maistelemaan Saimaan Juomatehtaan juomia. Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista, joka on perustettu vuonna 1995. Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Niitä valmistetaan käsityönä Mikkelissä Saimaan rannalla. Saimaan Juomatehtaalle ja sen tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona.

Brewer’s Special California India Pale Ale on suodattamaton vaalea pintahiivaolut. Vaahto kestävä tumma, jonka tuoksu kukkainen mieleeni tuli ensimmäisenä humalankukka ja maku on raikas havumetsä. Väri on kullan keltainen. Jälkimaku hieman puiseva. 


Brewer’s Special Joker Hop Ale on puolestaan suodattamattoman pintahiivaolut. Tumma ilmava vaahto, joka laskeutuu nopeasti. Tuoksu on raikas marjaisa. Maku on marjaisan kitkerähkö. Jälkimaku on kuiva kohtalaisen voimakas. Väri on kullan ruskea. 


Marsalkan luomuvehnä, joka on suodattamaton vehnäolut. Lasiin kaadettaessa mukana tuli kuohkea ja tiivis vaalea vaahto, joka hävisi nopeasti jättäen pitsin. Olut  oli aluksi samean sitruksinen, mutta kirkastui hetken päästä. Tuoksu oli hieman sitruksinen. Maulta raikas ja jälkimaku miellyttävä. 

Päivämme sponsoreina toimi:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful