maanantai 5. joulukuuta 2016

Suklaa-persikkamousseleivokset kinuskiyllätyksellä





Pohja:

50g taloussuklaata -> sulata
80g voita
50g creme fraischea
1 kananmuna
1dl sokeria
½dl fariinisokeria
2dl vehnäjauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl milletti vaniljakreemijauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl kiehuvaa vettä

Sekoita kaikki keskenään paitsi kiehuva vesi lisätään ihan viimeisenä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halkasijalta olevaan irtopohjavuokaan ja paista 175'c n.25min. Jäähdytä pohja ja leikkaa kahtia. Pohja on aika hentoloista joten käsittele varovasti ettei halkea ja vaikka halkeaisi, se ei haittaa se ei kuorrutteen alta näy. Itse nostin päällimmäisen kerroksen suklaakakkua varovasti kahdella paistinlastalla.


Kinuski

2½dl kuohukermaa
1½dl ruokokide siirappia
1rkl voita

Keitä kermaa ja ruokokide siirappia miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen n.10min. Lisää valmiiseen kinuskiin voi ja sekoita. (älä sekoita ruokokide siirappia ja muscovado siirappia, ovat saman näköisissä ja kokoisissa pulloissa). Levitä kinuski pohjan päälle.


Persikkamousse:

320g Persikkasosetta (ite käytin persikan puolikkaita jotka soseutin)

200g mascarponea
4tl milletti vaniljakreemijauhetta
5tl fariinisokeria
2dl kuohukermaa -> vaahdota
2½tl liivatejauhetta

Sekoita kaikki keskenään. Kiehauta liivatejauhe pienessä tilkassa vettä ja kaada ohuena nauhana mousseen. Lisää mousse kinuskin päälle ja suklaakakun kansi viimeisenä. Laita jääkaappiin hyytymään ja kuorruta suklaakuorruitteella.


Suklaakuorrutus:

1½dl kermaa

150g tummaa leivontasuklaata
1rkl glukoosi siirappia

Lämmitä kattilassa kerma (älä keitä). Ota liedeltä pois ja lisää pienet suklaapalat ja sekoita. TAI sekoita kerma ja suklaat ja hämmennä kokoajan miedolla lämmöllä. Itse käytin alla olevaa tummaa leivontasuklaata. Ole tarkkana kun lämmität kermaa, jos kerma kiehahtaa liian kuumaksi ja lisäät sinne liian kuumaan kermaan suklaat, niin silloin rasva erottuu ja lopputuloksesta ei tule ihan niin kaunista, makuun se ei vaikuta.  Lisää lopuksi glukoosi siirappi ja kuorruta. Glukoosi estää suklaan jähmettymästä kovaksi jolloin kakkua on helppo leikata ja pinta ei lohkeile rumasti. Kuorruta ja laita jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksisksi. Kannattaa kastella veistä kuuman vesihanan alla joka palan jälkeen ja kuivata veitsi jolloin saat vieläkin kauniimman leikkuu pinnan. Ohje on pikku murusia blogista muokkauksien kera.






1 kommentti :

  1. Näyttää suussasulavalta :P Kokeiluun lähtee!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful