keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Gluteenittomat ja hiivattomat sämpylät




Minulta on toivottu gluteenittomia ja hiivattomia sämpylöitä ja itseäkin tämä yhdistelmä kiehtoi, joten otin tämän yhdistelmän testiin keittiössäni. Valitsin taikinaan porkkanan tuomaan mehevyyttä ja makeutta sekä taikinan jätin tarkoituksella hieman löysähköksi, joka lusikoiden avulla nostellaan leivinpaperin päälle. Taikinasta tulee 6 kpl sämpylöitä.


Ohje:
2½ dl vettä
300g porkkanaa
1½ tl psylliumia
3 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (esim. Semper, Provena)
½ dl öljyä
3 dl Provena gluteeniton kaurainen leivontajauho

1. raasta porkkanat
2. sekoita vesi, porkkanaraaste, siemenet ja sekoita
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan 
4. sekoita hyvin kaikki sekaisin
5. laita leivinpaperi patonkipeltille 
6. nostele kahdella ruokalusikalla leivinpaperin päälle
7. paista 225'c n.18 minuuttia


Vinkki:
* halutessasi siemenet ja kaurahiutaleet voit vaihtaa mieleisiksi, kaikki siemet, hiutaleet ja rouheet käyvät


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful