Minulta on toivottu gluteenittomia ja hiivattomia sämpylöitä ja itseäkin tämä yhdistelmä kiehtoi, joten otin tämän yhdistelmän testiin keittiössäni. Valitsin taikinaan porkkanan tuomaan mehevyyttä ja makeutta sekä taikinan jätin tarkoituksella hieman löysähköksi, joka lusikoiden avulla nostellaan leivinpaperin päälle. Taikinasta tulee 6 kpl sämpylöitä.
Ohje:
2½ dl vettä
300g porkkanaa
1½ tl psylliumia
3 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (esim. Semper, Provena)
½ dl öljyä
3 dl Provena gluteeniton kaurainen leivontajauho
1. raasta porkkanat
2. sekoita vesi, porkkanaraaste, siemenet ja sekoita
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
4. sekoita hyvin kaikki sekaisin
5. laita leivinpaperi patonkipeltille
6. nostele kahdella ruokalusikalla leivinpaperin päälle
7. paista 225'c n.18 minuuttia
Vinkki:
* halutessasi siemenet ja kaurahiutaleet voit vaihtaa mieleisiksi, kaikki siemet, hiutaleet ja rouheet käyvät
Jatkoon, todella hyvät. Kiitos!
VastaaPoista