maanantai 11. joulukuuta 2017

Seitsemän erilaisen joulukakun ohjeet


Kokosin blogini suosituimmat ja luetuimmat jouluiset kahvikakut yhteen. 

Karpalo-rusinakakku

Ohje:
5 dl vehnäjauhoja TAI 4 dl fin mixiä (Semper)
3 dl sokeria
3tl aitoa vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
5 tl kanelia
3tl neilikkaa
1tl kardemummaa

200g voisulaa
2dl smetanaa
3 kananmunaa
1dl piimää

1. sekoita kuivat aineet, rusinat, karpalot ja mausteet keskenään
2. lisää voisula, smetana, kananmunat ja piimä
3. sekoita hyvin
4. voitele ja jauhottele 1,8 l kahvikakkuvuoka
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c noin 1h

Vinkki:
* jos paistat pienemmissä 7½ dl vuissa paistoaika on noin 40 minuuttia
* voit tehdä tämän myös pyöreään 25 cm halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, tällöin paistoaika on noin 45min



Vaniljainen karpalokakku:

Ohje:

6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
2dl kuivattuja karpaloita
2 rkl vanilja-aromia
3rkl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa


1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää karpalot, vanilja-aromi, piimä ja siirappi
3. sekoita hyvin ja lisää lopuksi voisulaa ja sekoita
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 

5. paista uunin pohjalla 175'c 1,8l vuoallista n. 50min ja noita pieniä 7,5dl vuokia n.30min tai kunnes kypsiä.






Pehmeä piparkakku, jokamaistuu ihan piparkakulle

Ohje:
4½ dl vehnäjauhoja (myllärin)
3 tl neilikkaa
5tl kanelia
2 tl soodaa
3 dl sokeria (dan sukkerin, olen yrittänyt tehdä "halppis" sokereistakin, mutta niistä ei ole jostain syystä onnistunut)



3 keltuaista

2 dl maitoa
75g voisulaa


3 valkuaista 




1. sekoita jauhot, neilikka, kaneli, sooda ja sokeri keskenään

2. erottele valkuaiset ja keltuaiset
3. lisää kuiviin aineisiin keltuaiset, maito sekä voisula
4. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan ja kääntele nuolialla varovasti sekaisin
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä (1,8 l vuoassa) kiertoilmauunissa 175'c n.35min.
6. anna jäähtyä vuoassa kylmäksi asti ja kumoa sitten vasta kakku


Vinkki:

Tämän kakun salaisuus on onnistunut valkuaisvaahto (kupin ja vispilöiden on oltava aivan puhtaat sekä sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista, muutoin et saa siitä paksua onnistunutta vaahtoa)



Valkosuklaakreemi:

1 kananmuna
2dl tomusokeria
150g pehmeää voita
70g valkosuklaata



1. vaahdota pehmeä voi valkoiseksi vaahdoksi 

2. Vaahdota eri astiassa kananmuna ja tomusokeri 
3. yhdistä vaahdot 
4. sulata valkosuklaa laakealla lautasella mikrossa 30sek. kerralla (mulla pandan valkosuklaa oli sulaa 1min 15sek päästä, mutta pidä vain 30 sek kerralla, muuten palaa) 
5. kaada suklaasula vaahtoon ja sekoita hyvin 
6. kuorruta jäähtynyt kakku 
7. tuollaisen kuvan kuvioinnin saat raidoittamalla tummalla suklaalla valkosuklaakreemin päälle ja ruokalusikalla "sotket" raidat kreemiin pyörivin liikkein. 

8. kuorrutuksien kanssa säilytys jääkaapissa. Ilman kuorrutusta säilyy huoneenlämmössä esim. pussissa.


Joulumuorin herkkukakku:
 (1,8 l vuokaan)

6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
1tl neilikkaa
1½tl kanelia
1tl inkivääriä
1½dl rusinoita
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa

1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää piimä ja siirappi
3. lopuksi voisula ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8l vuokaan
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.50 min

6. jäähdytä kunnolla ennen, kuin kumoat kakun



Arabialaisen maustekakun ohjeen löydät TÄÄLTÄ

Kentakilaisen kakun ohjeen löydät TÄÄLTÄ

 Mehukas taatelikakku
Ohje:
1pkt (250g) taatelia
3dl vettä
2dl sokeria
1dl kermaa
2 kananmunaa
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
200g voitasulaa
4dl jauhoja

1. keitä tasaiseksi mössöksi taatelit, vesi ja sokeri noin 10 minuuttia, jonka jälkeen soseuta seos sauvasekoittajalla
2. anna seoksen jäähtyä hetki 
3. lisää kerma, kananmunat, vaniljasokeri, leivonjauhe, jäähtynyt voisula ja vehnäjauhot
4. sekoita kaikki hyvin sekaisin
5. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran vuokaan 
6. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c  noin tunti

4 kommenttia :

  1. Oi ihania kakkuohjeita,nam:-)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12/13/2017

    Ihania kakkuja��! Mistä noita koristenauhoja löytyy? Ja miten kiinnitetty kakkuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tigeristä ostin viime vuonna, löytyy myös esim. Tokmanniltakin ja kiinnitin puolikkaalla hammastiukulla 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful