maanantai 12. helmikuuta 2018

Lohikeittoa kymmenellä eri tavalla



Ihanaa arkiruokaa, joka lämmittää mukavasti kylmemmillä keleillä, jota tulee tehtyä ihan liian harvoin. Kasasin teille tähän lohikeittoreseptejä useammalla eri twistillä, joten jokainen löytää omaan makuun sopivan reseptin 😋

Meillä tykätään tästä yrttisestä lohikeitosta:

400g porkkanoita
2 saloottisipulia
800g perunoita
pala purjoa
700g lohta
12 basilikan lehteä
½ dl tuoretta yrttiselleriä (jos et yrtti hyllyltä löydä yrttiselleriä, niin varsiselleristä lehdetkin käy tai pala varsiselleriä pienenä paloina)
1 dl tuoretta lipstikkaa
½ dl tuoretta tilliä
1 rkl karkeaa himalajansuolaa
1 litra vettä
2½ dl kolme sipulin kermaa

1. silppua sipulit pieneksi kuutioksi ja paloittele purjo
2. kuullota tilkassa öljyä sipulit ja purjo
3. kuori ja paloittele porkanat ja perunat 
4. laita porkkanat, purjo, sipulisilppu, vesi ja yrtit kiehumaan ja keitä hetki
5. sen jälkeen lisää perunat ja himalan suola. Anna kiehua, jotta perunat ovat kypsiä. 
6. tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 
7. kun perunat ovat kypsiä sammuta liesi ja lisää lohi. Sekoita hyvin. Lohi kypsyy tosi nopeaa (10:ssä minuutissa) joten, jos haluat pitää kalapalat isoina sattumina, niin älä enään keitä.  Lohi lähtee heti kypsymään, kun ne keittoon upottaa. Toki voit hiljaalleen jatkaa keittämistäkin 5min, kun kalat on lisätty, mutta kala hajoaa tosi helposti keittoon. Sekoita välillä. 
8. lopuksi lisää halutessasi kerma



Kurkkaa myös Kulinaari -blogin 

Kirkas lohikeitto
Lohikeitto Ville Vallgrenin tapaan
Lohikeitto itämaisin maustein


Beach house kitchen -blogin
Loistava lohikeitto alkuviikkoon

Savusuolaa -blogin
Keltainen lohi-parsakeitto

Sweet food o`mine -blogin
Sahramilla maustettu lohikeitto

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin
Kermainen kalakeitto ja kalaliemi

Mukana makua -blogin
Täyteläinen lohikeitto

Sekä Hannan soppa -blogin
Fenkoli-savulohikeitto





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful