Ihanaa arkiruokaa, joka lämmittää mukavasti kylmemmillä keleillä, jota tulee tehtyä ihan liian harvoin. Kasasin teille tähän lohikeittoreseptejä useammalla eri twistillä, joten jokainen löytää omaan makuun sopivan reseptin 😋
Meillä tykätään tästä yrttisestä lohikeitosta:
400g porkkanoita
2 saloottisipulia
800g perunoita
pala purjoa
700g lohta
12 basilikan lehteä
½ dl tuoretta yrttiselleriä (jos et yrtti hyllyltä löydä yrttiselleriä, niin varsiselleristä lehdetkin käy tai pala varsiselleriä pienenä paloina)
1 dl tuoretta lipstikkaa
½ dl tuoretta tilliä
1 rkl karkeaa himalajansuolaa
1 litra vettä
2½ dl kolme sipulin kermaa
1. silppua sipulit pieneksi kuutioksi ja paloittele purjo
2. kuullota tilkassa öljyä sipulit ja purjo
3. kuori ja paloittele porkanat ja perunat
4. laita porkkanat, purjo, sipulisilppu, vesi ja yrtit kiehumaan ja keitä hetki
5. sen jälkeen lisää perunat ja himalan suola. Anna kiehua, jotta perunat ovat kypsiä.
6. tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
7. kun perunat ovat kypsiä sammuta liesi ja lisää lohi. Sekoita hyvin. Lohi kypsyy tosi nopeaa (10:ssä minuutissa) joten, jos haluat pitää kalapalat isoina sattumina, niin älä enään keitä. Lohi lähtee heti kypsymään, kun ne keittoon upottaa. Toki voit hiljaalleen jatkaa keittämistäkin 5min, kun kalat on lisätty, mutta kala hajoaa tosi helposti keittoon. Sekoita välillä.
8. lopuksi lisää halutessasi kerma
Kurkkaa myös Kulinaari -blogin
Kirkas lohikeitto
Lohikeitto Ville Vallgrenin tapaan
Lohikeitto itämaisin maustein
Beach house kitchen -blogin
Loistava lohikeitto alkuviikkoon
Savusuolaa -blogin
Keltainen lohi-parsakeitto
Sweet food o`mine -blogin
Sahramilla maustettu lohikeitto
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin
Kermainen kalakeitto ja kalaliemi
Mukana makua -blogin
Täyteläinen lohikeitto
Sekä Hannan soppa -blogin
Fenkoli-savulohikeitto
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti