Uunilohen valmistaminen on näppärää, kun se valmistuu kuin itsestään uunissa. Herkulliset mausteet pintaan ja uuniin, sillä välin voit laittaa perunat kiehumaan ja valmistaa salaatin. Lohi ei ole tulinen, vaikka siihen myllystä chiliä pyöräytetäänkin pintaan.
* Kaupallinen yhteistyö Euro-East Oy ja resepti on julkaistu Ammattikeittiö-lehdessä 1/18
Ohje:
1 kg lohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
chiliä myllystä
150g dl ranskankermaa tai smetanaa
2 rkl hunajaa
3 Euro-eastin venäläistä suolakurkkua
1. laita lohifilee uunivuokaan
2. mausta se sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla ja chilillä
3. kuutioi suolakurkut
4. sekoita ranskankerma, hunaja ja kuutioitu suolakurkku ja kaada seos lohen päälle
5. paista 175 asteessa noin 30 minuuttia
Oi nam, uunilohi on kyllä herkullista ♥
VastaaPoistaHyvältä ja herkulliselta näyttää :)
VastaaPoista