Kesän ensimmäinen raparperipiiras tehty jossa päällä ihanaa vaniljarahkaa.
Nopea tehdä ja niin herkullista.
Testaa ihmeessä ja ihastu sinäkin!
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl margariinisulaa
3tl aitoa vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
2 dl Semperin fin mixiä
Pinnalle:
2dl raparperipaloja
2tl aitoa vaniljasokeria
1 prk. (200g) vaniljarahkaa
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää margariinisula ja kerma
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. sekoita hyvin ja kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan
5. laita pinnalle raparperipalat ja ripottele aito vaniljasokeri raparperien päälle
6. sekoita lusikalla hieman rahkaa purkissa jonka jälkeen laita pieniä kasoja kauttaalteen piiraan päälle, lopuksi levitä kasat tasaiseksi pinnalle
7. paista kiertoilmauunissa 175'c n.50min tai kunnes kypsää
8. anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Itse tein gluteenittomasta suklaasta raitoja pinnalle
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti