4.9.2014

Raparperi-marenkitorttu



Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g marjariiniä
1 keltuainen

Raparperikiisseli:

8 dl (400g) raparperi paloja
3/4 dl fariinisokeria
1½ dl vettä
7 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
3 keltuaista
1 rkl voita

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Pohja: Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltun ja korppujauhotetun piirakkavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 *c 15min.

Raparperikiisseli: Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokerit ja ½ dl vettä. Keitä muutamien minuuttien ajan kunnes raparperipalat ovat pehminneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Sekoita raparperiseoksen joukkoon loppu vesi (1dl) jonne sekoitettu maissitärkkelys. Sekä keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva. Levitä jäähtynyt kiisseli torttupohjalle.

Marenki: Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää ja pystyt kääntämään marenki astian ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle. Paista torttua vielä 8-10 min, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Ohjeen löysin k-ruoka.fi sivuilta, jota vähän muokkasin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful