Tätä meillä kaksoset usein pyytävät. Helppo tehdä ja niin hyvää.
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
0,75 dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä
Kuorrutus:
130 g fazerin punaista suklaata
50 g margariiniä
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää margariinisula, maito, vadelmahillo ja keskenään sekoitetut kuivataineet. Lopuksi kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (23cm) Paista 175*c n.45min. Jäähdytä sitten kakku.
Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sekunttia kerrallaan, niin kauan kunnes kokonaan sulannut. Kaada sula suklaa sitten astiaan ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Kuorruta kakku. (kakku ei saa olla kuuma eikä edes lämmin)
Sulata lasissa tai mukissa muutama valkosuklaan ja tumma suklaan pala ja laita ne omiin pusseihin ja leikkaa pussin kulmaan PIENI lovi ja raidoita kakku. Raitojen päälle rippasin vielä mariannerouhetta. Tämä kakku vie kielenkin mennessään on meinaan sen verran namia ;) Resepti on suomalainenjoulu.fi sivuilta jonka kuorrutusta hieman muokkasin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti