4.9.2014
Raparperi-marenkitorttu
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g marjariiniä
1 keltuainen
Raparperikiisseli:
8 dl (400g) raparperi paloja
3/4 dl fariinisokeria
1½ dl vettä
7 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
3 keltuaista
1 rkl voita
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Pohja: Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltun ja korppujauhotetun piirakkavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 *c 15min.
Raparperikiisseli: Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokerit ja ½ dl vettä. Keitä muutamien minuuttien ajan kunnes raparperipalat ovat pehminneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Sekoita raparperiseoksen joukkoon loppu vesi (1dl) jonne sekoitettu maissitärkkelys. Sekä keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva. Levitä jäähtynyt kiisseli torttupohjalle.
Marenki: Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää ja pystyt kääntämään marenki astian ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle. Paista torttua vielä 8-10 min, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Ohjeen löysin k-ruoka.fi sivuilta, jota vähän muokkasin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti