11.3.2015

Paras marjapiirakka myös gluteenittomana





Tämä resepti toimii kaikkien marjojen ja hedelmien kanssa 😋 Itse testannu ja tykästyny eniten mustikka, vadelma-mustikka ja omena versiosta. Olen tehnyt myös raparperistä ja persikoista ja päärynöistä. Kannattaa kokeilla, helppo tehdä ja tosi maukas. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. 


Pohja:
300g pehmeää voita
3dl sokeria
9dl vehnäjauhoja
6tl aitoa vaniljasokeria
6tl leivinjauhetta
2tl kardemumma jauhetta
3 kananmunaa
3dl piimää 
ripottele täytteen päälle fariinisokeria

1. sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään muruksi
2. ota murua 3dl sivuun (joka ripotellaan lopuksi marjojen/hedelmien päälle)
3. sekoita loppuun muruun kananmunat, piimä, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma 
4. sekoita voimakkaasti, jotta saat tasaisen taikinan ilman paakkuja
5. kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja haluamasi täyte pinnalle (marjoja menee n.5dl. Ripottele täytteen päälle fariinisokeria. Ja jos käytät pakaste marjoja laita ne jäisinä taikinan päälle, älä anna sulaa niiden ennen laittoa) Ja jos laitat omenoita ripottele päälle kanelia ja muruseos ihan lopuksi päälle
6. paista 200'c n.20min, kunnes kypsää. 



Gluteenittomana:


Pohja:
300g pehmeää voita
3dl sokeria
9dl Semper grov mix
6tl aitoa vaniljasokeria
6tl leivinjauhetta
2tl kardemumma jauhetta
3 kananmunaa
3dl piimää 
ripottele täytteen päälle fariinisokeria


1. sekoita pehmeä voi, sokeri ja jauhot keskenään muruksi
2. ota murua 2dl sivuun (joka ripotellaan lopuksi marjojen/hedelmien päälle) 
3. sekoita loppuun muruun kananmunat, piimä, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma
4. sekoita voimakkaasti, jotta saat tasaisen taikinan ilman paakkuja
5. kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja haluamasi täyte pinnalle (marjoja menee n.5dl. Ripottele täytteen päälle fariinisokeria. Ja jos käytät pakaste marjoja laita ne jäisinä taikinan päälle, älä anna sulaa niiden ennen laittoa) Ja jos laitat omenoita ripottele päälle kanelia ja muruseos ihan lopuksi päälle 
6. paista 200'c n.30min, kunnes kypsää. 


7 kommenttia :

  1. Hei! Vaikuttaa hyvältä tää ohje :) Mikähän ois hyvä määrä raparperia tähän? En oo ikinä raparperipiirakkaa tehnyt, niin siksi näin hölmö kysymys :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anu! Hölmöjä kysymyksiä ei olekkaan :) Saman verran (5dl) olen laittanut myös raparperejä :)

      Poista
    2. Anu0.35

      Kiitos vastauksesta :) Tein just raparperipiirakan ja tuli kyllä niin hyvää, että teen tästä lähtien kaikki marja- ym.piirakat tällä ohjeella :)

      Poista
  2. Anonyymi10.33

    Moikka! Onko tätä ohjetta gluteenittomana versiona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Se on mulla seuraavana menossa testiin, lisään gluteenittoman ohjeen tähän samaan postaukseen sitten :)

      Poista
  3. Anonyymi12.24

    Tuleeko oikeasti 6tl leivinjauhetta?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful