15.3.2015

Passion-sitruuna hyydykekakku
Tässä taas yksi resepti sarjassa omasta päästä :P Mielestäni oikein onnistunut resepti ja paljon sai kehuja. Ihanan raikas ja makoisa. Kannattaa kokeilla!


Pohja:

300g kaurakeksejä
100g voisulaa

Murenna keksit vaikka kaulimella muruiksi ja sekoita voisulan kanssa sekaisin ja painele 21cm halkasijalta olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle (kannattaa laittaa leivinpaperi pohjaan ja reunoille) Kostuta pohja n.½ dl:llä esim. tropical mehulla varovasti. Laita pohja odottamaan jääkaappiin täyteiden teon ajaksi.


Sitruunatäyte:

1dl vispikermaa

3tl aitoa vaniljasokeria
200g (1prk.) sitruunarahkaa
1½rkl sitruunamehua
½dl vettä
2½tl liivatejauhetta
(vähän keltaista pastaväriä, ei pakkollinen)

Vaahdota kerma ja aito vaniljasokeri. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka ja sitruunamehu. Halutessasi lisää keltaista pastaväriä. Lämmäytä vesi ja livatejauhe (ÄLÄ keitä!) Kaada liivate ohuena nauhana samalla vatkaten. Ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan passiontäytteen valmisttumista.

Passiontäyte:


1dl kermaa

100g ranskankermaa
½dl fariinisokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
250ml (1 pullollinen) passion kastiketta (saa lidlistä. on kylläkin kausituote)
½dl vettä
2½ti liivatejauhetta

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää ranskankerma ja passion kastike. Lämmäytä vesi ja lisää liivatejauhe (ÄLÄ keitä!) Kaada liivate ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada passiontäyte varovasti sitruunatäytteen päälle ja anna hyytyä .2h-3h ja tee kiille.Kiille:

1dl passion kastiketta
1½dl esim. tropical mehua tai pirkan kuuden hedelmän nektarilla tms.
2½tl liivatejauhetta

Lämmäytä passion kastike, mehu ja liivatejauhe (ÄLÄ keitä!) ja annan jäähtyä. Kaada kiille varovasti passiontäytteen päälle. Anna hyytyä ja koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful