torstai 30. huhtikuuta 2015

Crumble-suukot




Tässä vähän kevyempi versio munkeille. Tuli kyllä hyviä, nam! Kannattaa kokeilla. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko  :)
Tulee yhteensä n.34 suukkoa.


Ohje:

5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kaardemummaa
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja


Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, kananmuna, suola  ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoija ja sekoita. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Leivo heti pulliksi ja kohota vasta valmiit pullat 30-40min.

Tee crumble ja laita pakkaseen odottamaan. 

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista taikinamatto ja levitä taikinamaton päälle voisulaa ja puolet crumblesta. Rullaa pötkölle ja leikkaa paloiksi. Pyörittele leikatut palat palloiksi ja nostele vuokiin. Älä voitele kananmunalla! Vaan paista ilman voitelua 225'c n.10min tai kunnes ovat kypsiä. Anna hetki jäähtyä ja voitele suukot voisulalla ja sokeroi siron erikoishienolla sokerilla ja nauti! :)

crumble:

90g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja sekoita.













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful