Tässä vähän kevyempi versio munkeille. Tuli kyllä hyviä, nam! Kannattaa kokeilla. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)
Tulee yhteensä n.34 suukkoa.
Ohje:
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kaardemummaa
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja
Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, kananmuna, suola ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoija ja sekoita. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Leivo heti pulliksi ja kohota vasta valmiit pullat 30-40min.
Tee crumble ja laita pakkaseen odottamaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista taikinamatto ja levitä taikinamaton päälle voisulaa ja puolet crumblesta. Rullaa pötkölle ja leikkaa paloiksi. Pyörittele leikatut palat palloiksi ja nostele vuokiin. Älä voitele kananmunalla! Vaan paista ilman voitelua 225'c n.10min tai kunnes ovat kypsiä. Anna hetki jäähtyä ja voitele suukot voisulalla ja sokeroi siron erikoishienolla sokerilla ja nauti! :)
crumble:
90g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja sekoita.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti