tiistai 8. syyskuuta 2015

Suklaiset marianne-leivokset (gluteeniton)



Näissä on ihanan pehmoinen ja suklainen pohja. Päällä herkullista mariannevaahtoa. Leivokset ovat gluteenittomia sillä pohja tehdään perunajauhoista. Ohjeesta tulee 30 leivosta.

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauohoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

1. vaahdota kananmunat ja sokeri 
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi 
3. paista uunin alimmalla ritilätasolla 225'c 7 min ja jäähdytä  
4. tee sillä välin täyte
5. kostuta jäähtynyt pohja


Kostutukseen:

1dl mehua (esim. appelsiini, omena tms.)


Täyte versio 1 (omasta mielestä parempi)

5 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria

Vaahdota kerma ja 1/4 dl sokeria. 

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Vaahdota kananmunat ja 3/4 dl sokeria.

Yhdistä vaahdot.

1½ dl marianne crushia (itse murskasin marianne karkkeja)

½ dl vettä 
2 tl dr.oetkerin liivatejauhetta


1. lisää lopuksi yhdistettyihin vaahtoihin marianne crushi 
2. lämmitä vesi ja liivatejauhe (älä keitä) 
3. lisää ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen
4. kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse annoin olla jääkaapissa tunnin, kun olin niin malttamaton ja ihan hyvin oli ehtinyt hyytyä. Mutta varman päälle ottaessasi anna olla pidempään jääkaapissa. 
5. leikka paloiksi ja nauti kaffin kera :)






Täyte versio 2: (seuraavanapäivänä parempaa)

5dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
200g ranskankermaa
2tl aitoa vaniljasokeria
2½dl mariannemurskaa
½ dl vettä
2 tl liivatejauhetta

1. vaahdota kerma ja sokerit 
2. lisää ranskankerma ja mariannerouhe 
3. lämmäytävesi ja liivatejauhe 
4. lisää vaahtoon ohuena nauhana.


Muita herkkuja joita blogistani löytyy ja suosittelen kokeilemaan mm: (eivät ole glut.)
Pätkispiirakka
Snickers-piirakka
Turkinpippuri-hopeatoffeepalat

Gluteenittomia herkkuja mm:
Porkkanapiirakka
Daim-mokkapalat
Mustikkapiirakka




Vinkki:
* käyttämäni liivatejauhe (dr.oetker) 1tl vastaa kahta liivatelehteä
* eri merkkiset liivatejauheet vastaavat eri verran liivatelehtiä. Tarkista siis aina käyttämäsi liivatejauhepurkin kylestä paljonko ko. jauhe vastaa lehdissä.
* tässä alla esimerkkinä gluteenittomia strösseli sydämiä





22 kommenttia :

  1. Ihanan näköisiä. Miten muokkaan liivatejauheen lehdillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käyttämäni dr.oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta lehteä.

      Poista
  2. Tuleeko tosiaan vaan 4tl kaakaojauhetta tuohon pohjaan? Täähän on melkein perus suklaakääretorttupohja ja eikö niihin tuu yleensä joku 3rkl :o Ja nimenomaan juuri sitä tummaa. Mietin vaan että voisikohan sitä laittaa enempi että tulis semmonen tooosi suklainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt aloin kyllä itsekkin miettimään asiaa ja tein varmistukseksi uuden peltillisen ja kyllä vain ruokalusikoista oli kyse <:D Korjasin sen ohjeeseen, kiitos huomiosta! :)

      Poista
  3. Anonyymi2/14/2016

    Ihanan kuuloinen resepti <3 miten liivatteen voisi korvata ja millä määrillä? ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut tämä kommentti jäänyt kokonaan huomaamatta :( Mutta liivatteen voi korvata esim. agar agarilla, tosin tämä ei taida maitotuotteiden kanssa käydä yksiin, mutta sitten esim. VegeSetin pitäisi toimia myös maitotuotteiden kanssa. Määristä minulla ei ole omaa kokemusta, joten siinä en osaa auttaa valitettavasti.

      Poista
  4. Anonyymi4/26/2016

    Voisko tuohon täytevaihtoehto 2:seen kokeilla ranskankerman tilalle tuorejuustoa...esim vaniljatuorejuusto tai maustamaton? Toimiskohan? :)

    -Hepu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hepu! Vaniljatuorejuusto kuulostaa hyvälle, se voisi mielestäni sopiakkin sinne :)

      Poista
  5. Voiskohan tuon liivatteen korvata vaniljakreemijauheella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muuten voisi toimiakkin :) Määrää tosin en osaa sanoa, kun en ole testannut.

      Poista
  6. Anonyymi5/12/2016

    Mitä tossa päällä on koristeena? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerihelmiä ja sulkaalevystä perunankuorimaveitsellä vuoltuja siivuja. Ja alemmassa kuvassa strösseleitä ja mariannerouhetta :)

      Poista
  7. Anonyymi5/22/2016

    Voiko perunajauhon korvata gluteenittomalla jauholla? En syö perunajauhoa allergian takia.

    VastaaPoista
  8. Olisko tuo liivate pitänyt ensin turvottaa kylmään veteen niinku purkin kyljessä luki? :)

    VastaaPoista
  9. Hei Netta! En ole itse ikinä turvottanut vaan suoraan lämmittänyt kattilassa :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi6/27/2016

    Hei, voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi3/03/2017

      Moikka. Kannatatko koristelua vasta sulatettuna jos pakastaa? Vai kestääkö tuo vuoltu suklaa pakastamisen ja sulatuksen :')

      Poista
    2. Koristelisin sulatuksen jälkeen :)

      Poista
  11. Anonyymi9/24/2016

    Siis toiseen vaahtoon munat ja sokeri vatkataan, en ymmärrä, sehän on sit niinku raakaa taikinaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaisia kananmunia voi syödä raakanakin. Esim. majoneeseissä, tiramisuissa jne. on myös raakaa kananmunaa 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful