5.10.2016

Feta-kinkku-paprikakupit (ohje myös gluteenittomana)




Suolaisen nälkään tästä herkulliset kupit. Ja täytteitähän voit halutessasi muokata itsellesi sopivaksi, jos et jostain tykkää. Nämä olivat herkullisia. Ohjeesta tulee 9kpl. 




Taikina:
150g pehmeää voita
1 dl viljatuotteen tattarijauhoja
3dl viljatuotteen rouheinen jauhoseos
1 dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)
2rkl grillattua paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)

TAI vehnäjauhoversiolla
150g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)
4 rkl kermaa

Nypi pehmeä voi ja jauhot, lisää juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuihin ja jauhotettuihin muffinsipeltien koloihin taikinaa. Esipaista tyhjiä kuppeja 200'c 10min. 


Kermaseos:
1 kananmuna
1 dl grillattu paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)
½ tl mustapippurijauhetta
1 rkl viljatuotteen maissijauhoja

Lisää kermaseosta esipaistettujen kuppien pohjalle 1rkl per kuppi. 
Ja lisää täytettä kermaseoksen päälle.


Täyte:
200g korpelan kinkkukuutioita tai suikaleita 
1 punainen paprika silputtuna
200g fetaa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1dl cheddar juustoraastetta (Jukoan Juuston)


Pinnalle:
2dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää kuppeihin ihan kukkuralle asti. Ripottele vielä lopuksi juustoraastetta jokaisen kupin päälle. Ja jatka paistamista 200'c n.15min. 

*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy.





Blogissani myös muita herkullisia ruoka reseptejä
Sekä muita suolaisia ohjeita, kurkkaa ja testaa!
Parsakaali-punasipulipiiras
Herkullinen nakkikastike

2 kommenttia :

  1. Anonyymi17.54

    Ihania ohjeita! Onko nää parhaita just tehtyinä,vai onnistuuko tehä edellisenä päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Parhaita on juuri tehtynä, mutta monesti olen tehnyt edellisenä päivänä ja lämmittänyt uunissa kupit lömpöisiksi ennen tarjoilua ja hyviä ovat myös näin :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful