3.10.2016
Gluteenittomat korvapuustit
Moni pitää gluteenittomien pullien tekoa vaikeana ja minäkin pidin ennen. Kunnes lähdin kokeilemaan ja onnistuneet ja maukkaat puustit sain uunista ulos. Taikinassa käytin psylliumia joka tekee taikinasta helposti käsiteltävän. Pikku puusteja tuli 17kpl.
Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 dl sokeria
1tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70g voisulaa
2 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psylliumi ja anna turvota muutama minuutti
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. leivo heti pulliks
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. sivele taikinamatto voisulalla, ripottele reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni
6. leikkaa n. 3-4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi
7. laita lavuaariin kuumaa vettä hanasta ja laita pelti lavuaarin päälle tai laita pelti uuniin 40*c ja kohota 40min
8. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. paista 225'c n.15min. Jos kohotat uunissa 40*c:ssa voit ottaa peltin pois uunista ja lämmittää uunin 225*c ja laittaa peltin vasta sitten takaisin uuniin ja jatkaa paistamista tai voit myös pitää peltiä uunissa kokoajan, tällöin tarkkaile paistoaikaa, koska valmiita
* Yhteistyössä Viljatuote
Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, kurkkaa, testaa ja ihastu.
Mokkapalat
Porkkanapiirakka
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku
Brownies
Vadelma-marenkikakku
Mutakakku
Mustikkapiirakka
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Vesi herahtaa jo kielelle. Ei ku tekemään...
VastaaPoista