keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Festa di Ferragosto Prestossa


Minut kutsuttiin ravintola Prestoon italiailaiseen Festa di Ferragosto ruokajuhlaan, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtisinkö. Ja täytyy sanoa, etten koskaan ole parempaa pizzaa tai tuoreempaa mozzarellaa syönyt. Ferragosto on Italiassa keskikesän juhla, jossa herkutellaan yhdessä ystävien kesken. Presto otti varaslähdön kesään ja aloitti festan jo 19.4 ja sitä juhlitaan aina 22.6.2017 saakka. Ferragostoon kuuluvat pöytäseurueen kesken jaettavat antipastit, pastat, risotot sekä pizzat ja festan kruunaa Preston itse tehty jäätelö. Aikaa kannattaa varata reilusti, jotta ehtii rauhassa nauttia koko menun. Meidät toivotettiin tervetulleiksi tällä alkumaljalla, jossa oli seljankukkalikööriä, proseccoa, vähän vissyä ja minttua.

Alkuun meille tarjoiltiin laudallinen buffala mozzarellaa, coppa di Parma ham, Fabriano salamia ja Sicilian oliiveja. Ja voi pojat miten tuoretta ja ihanan pehmeää tuo mozzarella oli. Mozzarella tulee Prestoon maahantuojan välityksellä pari kertaa viikossa suoraan Italiasta. Tätä maistettua kaikki markettien kumiset mozzarellat jäävät vallan kakkoseksi. Itse henkilökohtaisesti en tykkää oliiveista lainkaan ja maistoinkin noita Sicilian oliiveja hyvin varauksella ja hyvin pienen palan, mutta ne yllätti minut täysin ja otin vain koko ajan lisää niitä.

Alkupalojen jälkeen maistelimme risottoa, joka oli tehty tuoreista kevään tryffeleistä, jotka tuodaan Prestoon suoraan Italiasta, Laziosta. Täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun tälläistä herkkua pääsin maistamaan. Tämä oli niin hyvää, että nuolin vielä lusikankin lopuksi ;)

Seuraavaksi saimme maistella tätä trattorian pizzauunissa valmistunutta taivaallisen hyvää pizzaa. Pohja ihanan rapea, mutta silti niin kuohkean pehmeää. Tämä oli ehdottomasti parasta pizzaa, mitä olen ikinä saanut. Pizzataikina kohoaa noin 2 vrk, jonka jälkeen se pyöritetään pulliksi ja annetaan vielä kohota joko huoneen lämmössä noin 6 h tai kylmässä yön yli. Näin saadaan pohjaan miellyttävä rakenne ja sitko. Jauhoina Presto käyttää italialaista Molino Pasinin verde tenero tipo 00 – jauhoa.  


Pizzan jälkeen siirryimme pastaan, jossa oli jättikatkarapuja, tulista `Nduja salamia & linguinea. Tämä ei kuitenkaan ollut tulista, vaikka seassa olikin tulista salamia. Tämänkin kohdalla yllätyin, sillä minulle on jäänyt kammo sitkeistä katkaravuista, joita joskus olin maistanut. Katkarapuja en sen koommin ole halunnut edes maistaa, mutta tämä maistelu toikin minulle ihan uuden näkäkulman katkarapuihin.


Jälkiruokana oli Prestossa itse tehtyä jogurttisorbet ja giandujajäätelöä, joiden kanssa nautin cappuccinoa.
Ruokajuomana oli Italialaista Mezzacorona Gewürztraminer valkoviiniä, joka on Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, litsiluumuinen, ruusuinen ja kevyen mausteinen.


Preston kokki Marko Koskinen. Oli muuten ihana huomata, että kokki tuli pöytäämme juttelemaan kanssamme.
2 kommenttia :

  1. Sinä ruokailit Prestossa ja minä Italiassa samoja herkkuja. Herkkuja ovat juurikin nuo juustot ja erilaiset makkarat sekä kinkut, siellä niitä tarjottiin aina aperitiivin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia kun katselin, niin teillä näyttikin olevan mukava reissu :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful