Kun yhdistää kaksi herkkua syntyy loistavat burgerdogit. Voita ja Suolaa -blogin Mika oli tehnyt näitä kuukausi sitten, ja siitä asti on tehnyt näitä mieli. Vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla, soveltaen tietysti. Hod dog-sämpylöiden ohjeen otin omasta reseptiikastani eli ne ovat tehty tällä ohjeella ja väliin sujautin ceddar-juuston lisäksi pepperonia.
Hakusanat: Hod dog -sämpylät , hodari, hodarisämpylä , hod dog , burgerdog
Hod dog -sämpylät: (9kpl)
3½ dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl hunajaa
50g voita
8 dl myllärin vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmuna
1. lämmitä maito (+42'c)
2. lisää kuivahiiva, suola, hunaja ja voisula
3. lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa 10min.
4. kohota taikinaa 30min ja leivo sen jälkeen n.12cm pitkiä pötköjä
5. kohota valmiita sämpylöitä 1½h, voitele sen jälkeen kananmunalla
6. paista 225'c n.10min.
Jauhelihapuikot:
600g nauhan jauhelihaa (atrian burger)
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurijauhetta
Väliin:
ceddartikkuja (jukolan juusto)
pepperoni siivuja 3kpl per puikko
1. vaivaa mausteet hyvin jauhelihan sekaan
2. jaa taikina kuuteen osaan
3. taputtele niistä litteät neliön malliset pihvit
4. laita kolme pepperoni siivua limittäin toiseen reunaan
5. laita pepperoni siivujen päälle ceddar puikot
6. kääri rullalle
7. paista uunissa 200'c noin 20 min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti