8.5.2017

Gluteenittomat sämpylät



Minulta on paljon pyydetty sämpyläreseptiä gluteenittomana, joten nyt päätin kokeilla, miten onnistuu vai onnistuuko ollenkaan. Sainkin aikaiseksi ihanan pehmeät ja ilmavat sämpylät. Laitoin taikinaan perunakuitua, joka sitoo nestettä ja tekee sämpylöistä meheviä. Tällä reseptillä syntyy helpot ja nopeat sämpylät. Ohjeesta tulee n. 12kpl (koosta riippuen)

Ohje:
4 dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2rkl siirappia
1 tl psylliumia
1 dl perunakuitua (Semper)
1 dl auringonkukan siemeniä
4 dl tattari ja teffjauhoseosta (Semperin bovete & teff mjöl)
½ dl öljyä

1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, psylliumi ja perunakuitu
2. sekoita hyvin
3. lisää auringonkukan siemenet sekä jauhot ja sekoita hyvin
4. lisää lopuksi öljy ja vaivaa hetki taikinaa
5. voitele muffinsivuoan kolot öljyllä
6. annostele taikinaa kahdella ruokalusikalla koloihin ja ripotele perunakuitu päälle
7. laita uuniin kohoamaan 40'c 40 minuutiksi
8. jonka jälkeen käännä uuni 225'c (sämpylöitä ei tarvitse välissä ottaa pois uunista)
9. jatka paistamista n. 20min tai kunnes kypsiä
10. anna sämpylöiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin irroitat ne koloista

Vinkki:
* lopullinen paistoaika on uunikohtainen, oma uuni aikanin lämpenee hitaasti haluttuun lämpötilaan, joten omassa uunissani kesti tuon 20min 225'c ennen kuin olivat valmiita



2 kommenttia :

  1. Näitä pitää testata! Perunakuitu onkin mulle uus tuttavuus.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä, meillä vallan ihastuttiin näihin :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful