Minulta on paljon pyydetty sämpyläreseptiä gluteenittomana, joten nyt päätin kokeilla, miten onnistuu vai onnistuuko ollenkaan. Sainkin aikaiseksi ihanan pehmeät ja ilmavat sämpylät. Laitoin taikinaan perunakuitua, joka sitoo nestettä ja tekee sämpylöistä meheviä. Tällä reseptillä syntyy helpot ja nopeat sämpylät. Ohjeesta tulee n. 12kpl (koosta riippuen)
Ohje:
4 dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2rkl siirappia
1 tl psylliumia
1 dl perunakuitua (Semper)
1 dl auringonkukan siemeniä
4 dl tattari ja teffjauhoseosta (Semperin bovete & teff mjöl)
½ dl öljyä
1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, psylliumi ja perunakuitu
2. sekoita hyvin
3. lisää auringonkukan siemenet sekä jauhot ja sekoita hyvin
4. lisää lopuksi öljy ja vaivaa hetki taikinaa
5. voitele muffinsivuoan kolot öljyllä
6. annostele taikinaa kahdella ruokalusikalla koloihin ja ripotele perunakuitu päälle
7. laita uuniin kohoamaan 40'c 40 minuutiksi
8. jonka jälkeen käännä uuni 225'c (sämpylöitä ei tarvitse välissä ottaa pois uunista)
9. jatka paistamista n. 20min tai kunnes kypsiä
10. anna sämpylöiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin irroitat ne koloista
Vinkki:
* lopullinen paistoaika on uunikohtainen, oma uuni aikanin lämpenee hitaasti haluttuun lämpötilaan, joten omassa uunissani kesti tuon 20min 225'c ennen kuin olivat valmiita
Näitä pitää testata! Perunakuitu onkin mulle uus tuttavuus.
VastaaPoistaSuosittelen kyllä, meillä vallan ihastuttiin näihin :)
VastaaPoista