Ajattelin koota yhteen kaikki suosituimmat jouluiset kahvikakut.
Pehmeä piparkakku, joka maistuu ihan piparkakulle:
2½ dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos
2dl maissitärkkelystä
3 tl neilikkaa
5tl kanelia
1½ tl soodaa
3 dl sokeria (dan sukkerin)
3 keltuaista
2dl maitoa
80g voisulaa
3 valkuaista
1. sekoita jauhot, maissitärkkelys, neilikka, kaneli, sooda ja sokeri keskenään
2. erottele valkuaiset ja keltuaiset
3. lisää kuiviin aineisiin keltuaiset, maito sekä voisula
4. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan ja kääntele nuolialla varovasti sekaisin
5. voitele ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla vuoka
6. paista uunin pohjalla ritilän päällä (1,8 l vuoassa) 175'c n.30min.
7. anna jäähtyä vuoassa kylmäksi asti ja kumoa sitten vasta kakku
Vinkki:
Tämän kakun salaisuus on onnistunut valkuaisvaahto (kupin ja vispilöiden on oltava aivan puhtaat sekä sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista, muutoin et saa siitä paksua onnistunutta vaahtoa)
Valkosuklaakreemi:
1 kananmuna
2dl tomusokeria
150g pehmeää voita
70g valkosuklaata (Dammenberg)
1. vaahdota pehmeä voi valkoiseksi vaahdoksi
2. Vaahdota eri astiassa kananmuna ja tomusokeri
3. yhdistä vaahdot
4. sulata valkosuklaa laakealla lautasella mikrossa 30sek. kerralla
5. kaada suklaasula vaahtoon ja sekoita hyvin
6. kuorruta jäähtynyt kakku
7. tuollaisen kuvan kuvioinnin saat raidoittamalla tummalla suklaalla valkosuklaakreemin päälle ja ruokalusikalla "sotket" raidat kreemiin pyörivin liikkein.
8. kuorrutuksien kanssa säilytys jääkaapissa. Ilman kuorrutusta säilyy huoneenlämmössä esim. pussissa.
Karpalo-vaniljakakku:
7dl vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 dl fariinisokeria
3tl soodaa
300g voisulaa
3 dl siirappia
4½ dl piimää
150g kuivattuja karpaloita
4 rkl vanilja-aromia
6tl aitoa vaniljasokeria
1. sekoita kaikki aineet keskenään
2. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c 45min
Joulumuorin herkkukakku:
5½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1 3/4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 dl juoksevaa margariiniä
2 dl siirappia
3 dl piimää
(1½ dl rusinoita)
1. sekoita kaikki hyvin sekaisin
2. paista voidellussa ja jauhotetussa 1,8l kahvikakkuvuoassa tai kahdessa pienemmässä 7,5 dl vuissa. Uunin pohjalla ritilän päällä 175'c pienempiä vuokia paistoin 30min, 1,8l vuokaa täytyy paistaa n.40min-1h (kokeile tikulla paistoajan loppupuolella, koska on valmista)
3. jäähdytä kunnolla ennen, kuin kumoat kakut.
Karpalo-rusinakakku:
4 dl fin mix (Semper)
3 dl sokeria
3tl aitoa vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
5 tl kanelia
3tl neilikkaa
1tl kardemummaa
200g voisulaa
2dl Deliciest smetanaa
3 kananmunaa
1dl piimää
1. sekoita kuivat aineet, rusinat, karpalot ja mausteet keskenään
2. lisää voisula, smetana, kananmunat ja piimä
3. sekoita hyvin
4. voitele ja jauhottele 1,8 l kahvikakkuvuoka
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c noin 1h
Vinkki:
* jos paistat pienemmissä 7½ dl vuissa paistoaika on noin 40 minuuttia
* voit tehdä tämän myös pyöreään 25 cm halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, tällöin paistoaika on noin 45min
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti