13.12.2017

Joululaatikot ja kinkun paisto


Meidän joulupöytään kuuluu aina punajuurilaatikko, sekä mummuni ohjeella tehdyt lanttulaatikko ja porkkanalaatikko. Ohjeista tulee 2 x 0,85l rovetta. Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua. Pakasta siis raakana ja paistat sitten vasta jouluna. Ota edellisenä iltana jääkaappiin sulaamaan ja sitten paistat vähä ennen ruokailua 😊


Porkkanalaatikko
600g porkkanoita
vettä keittämiseen
10 dl maitoa
2 dl myllyn paras puuroriisiä
1 tl suolaa
50g voita
2 rkl siirappia
3 munaa 

Päälle:
korppujauhoja
voi nokareita

1. kuori, paloittele ja keitä porkkanat
2. soseuta sauvasekoittajalla porkkanat soseeksi
3. kiehauta maito haudutuskattilassa ja lisää riisit (sekoita muutaman kerran kiehumisen välissä) keitä noin 50 min.
4. kun riisipuuro on valmista lisää suola, voi, soseutetut porkkanat, siirappi ja anna jäähtyä
5. lisää viimeisenä kananmunat ja kaada voideltuihin roveisiin
6. ripottele pinnalle korppujauhoja ja voi nokareita
7. paista 175'c n.1h 15 min




Punajuurilaatikko
800g raakoja punajuuria 
200g cheddaria raasteena (Jukolan Juusto)
2 punasipulia 
1 prk. ananasmurskaa 
2 isoa kananmunaa
2½ dl valion kolmen sipulin kermaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurijauhetta

1. kuori, huuhtele ja raasta punajuuret ja cheddar
2. silppua punasipulit
3. valuta ananasmurskasta neste pois
4. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään sekaisin
5. voitele vuoat ja jaa massa vuokiin
6. paista 175'c noin 2h




Lanttulaatikko:
1 kg lanttuja
vettä keittämiseen
1 3/4 tl suolaa
90g voita
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujaohoja (gluteenittomana Moilas korppujauohoja)
3 kananmunaa
3/4 dl siirappia
1/4 tl 

Päälle:
Korppujauhoja 
voita

1. kuori lantut ja keitä kypsiksi
2. soseuta kypsät lantut 
3. lisää suola ja voi ja sekoita
4. sekoita eri kulhossa kuohukerma ja korppujauhot ja anna hetki turvota
5. lisää turvonneet korppujauhot lanttuseokseen ja sekoita
6. anna jäähtyä ja lisää kananmunat ja siirappi
7. sekoita hyvin ja kaada voideltuihin roveisiin
8. paista 175'c noin 1h 15 min








Kinkun paisto


Perinteisen valmistusohjeen mukaan kinkku tulisi ensin sulattaa hitaasti jääkaapissa, jonka jälkeen sen tulisi olla vielä huoneenlämmössä ennen paistamista. Mutta tiesitkö, että voit paistaa kinkun myös jäisenä? Voit lukea siitä lisää TÄÄLTÄ. Jos kuitenkin haluat paistaa kinkun perinteisemmällä tavalla löydät hyvät paisto vinkit ja ohjeet TÄÄLTÄ



2 kommenttia :

  1. Voi miten uusi ja raikas punajuurilaatikon ohje, olen ennen laittanut pelkkää sinihomejuustoa, mutta ananaksella ja cheddarilla saisi ihan uuden makutwistin aikaan! Tykkään kyllä kaikista laatikoista, NAMs, kohta niitä saa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan tätä punajuurilaatikkoa, tätä on joka vuosi saatava jouluina ja miksei tätä voisi tehdä muulloinkin kuin jouluna, suosittelen kyllä ♥

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful