Appelsiini uunijäätelöä on tullut tehtyä viimes yläasteella ja siitäkin on aikaa jo kakskyt vuotta ja aina välillä on tehnyt tätä herkkua mieli, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä ja kyllä se oli yhtä hyvää, kuin sen muistelinkin olevan. Aloita marengin teolla. Ohjeesta tulee 4 annosta.
Marenki:
3 valkuaista
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 dl sokeria
1. erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen
2. vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi
3. marenki on sitten valmis, kun pystyt kääntämään kipon ylös alaisin eikä marenki tipu kulhosta
Ohje:
4 appelsiiniä
n. vähän vajaa ½ litraa tiikerijäätelöä tai muuta mielesitäsi jäätelöä
50 g valkosuklaata
1. leikkaa toisesta päästä vähän pois, niin ettei hedelmäliha tule esiin, sen verran vain, että appelsiini pysyy pystyssä
2. toisesta päästä leikkaa taas sen verran, että hedelmäliha tulee näkyviin ja kaiverra varovasti ruokalusikalla sisun pois
3. pilko valkosuklaat mahdollisismman pieneksi muruksi, (voit myös raastaa suklaan)
4. paloittele myös jäätelö ja appelsiinit ja sekoita kulhossa kaikki keskenään
5. lisää täytettä kaiverrettujen appelsiinien sisään ihan täyteen asti
6. pursota marengista kunnon hatut päälle
7. paista 200'c noin 10 minuuttia
Ihanan raikas jälkiruoka, näyttävätkin niin hauskoilta! Melkein piti lähteä eilen hakemaan jätskiä, kun näin kuvan näistä instagrammissa!
VastaaPoistaKiitos ihanainen, nämät oli kyllä helppoja ja nopeita tehdä, joista sai myös näyttävät jälkiruoat :) <3
PoistaIhan mahtava idea tehdä appelsiiniin tällä lailla!! :)
VastaaPoistaNämät oli kyllä hauskat ja vähän erilaisemmat :)
Poista