keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Appelsiini uunijäätelö



Appelsiini uunijäätelöä on tullut tehtyä viimes yläasteella ja siitäkin on aikaa jo kakskyt vuotta ja aina välillä on tehnyt tätä herkkua mieli, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä ja kyllä se oli yhtä hyvää, kuin sen muistelinkin olevan. Aloita marengin teolla. Ohjeesta tulee 4 annosta.

Marenki:
3 valkuaista
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 dl sokeria

1. erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen
2. vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi
3. marenki on sitten valmis, kun pystyt kääntämään kipon ylös alaisin eikä marenki tipu kulhosta


Ohje:
4 appelsiiniä
n. vähän vajaa ½ litraa tiikerijäätelöä tai muuta mielesitäsi jäätelöä
50 g valkosuklaata

1. leikkaa toisesta päästä vähän pois, niin ettei hedelmäliha tule esiin, sen verran vain, että appelsiini pysyy pystyssä
2. toisesta päästä leikkaa taas sen verran, että hedelmäliha tulee näkyviin ja kaiverra varovasti ruokalusikalla sisun pois
3. pilko valkosuklaat mahdollisismman pieneksi muruksi, (voit myös raastaa suklaan)
4. paloittele myös jäätelö ja appelsiinit ja sekoita kulhossa kaikki keskenään
5. lisää täytettä kaiverrettujen appelsiinien sisään ihan täyteen asti
6. pursota marengista kunnon hatut päälle
7. paista 200'c noin 10 minuuttia  










4 kommenttia :

  1. Ihanan raikas jälkiruoka, näyttävätkin niin hauskoilta! Melkein piti lähteä eilen hakemaan jätskiä, kun näin kuvan näistä instagrammissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen, nämät oli kyllä helppoja ja nopeita tehdä, joista sai myös näyttävät jälkiruoat :) <3

      Poista
  2. Ihan mahtava idea tehdä appelsiiniin tällä lailla!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämät oli kyllä hauskat ja vähän erilaisemmat :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful