maanantai 21. toukokuuta 2018

Cello Quantum hiiligrilli ja pulled pork-salaatti
*Kaupallinen yhteistyö Cello

Sain erittäin mielenkiintoisen mailin, missä minut oli valittu testaamaan uutta Cello Quantum hiiligrilliä ja intopiukassa jäin odottelemaan postia. Vihdoin kun grilli saapui minulle ja sain sen kasattua, alkoi grillin testailu, joka vaatikin useamman testikerran, jotta sain grillistä ystävän ja opin käyttämään sitä. Taisinpa rakastua tähän grilliin, aivan mahtava aparaatti. Joten älä lannistu vaikket ensimmäisellä kerralla onnistuisikaan grillin käytössä, kerron tähän alle omia havaintoja joita opein kantapään kautta, miten sain onnistuneen lopputuloksen. 

 Kamado-keittimet ovat erityisen monipuolisia. Niitä voidaan käyttää kätevästi paitsi grillaamiseen ja savustamiseen myös pizzojen, leipien ja piirakoiden paistamiseen. Erinomaisen lämmönsäilytyskyvyn ansiosta korkeatkin lämpötilat saavutetaan nopeasti ja lämpöä on helppo hallita ylhäältä ja pohjasta olevien ilma-aukkojen avulla. Korkeissa lämpötiloissa hampurilaiset, makkarat ja pihvit yms. kypsyvät nopeasti, isommat lihapalat kannattaa paistaa hitaammin ja matalassa lämpötilassa. Halutessasi voimakkaamman savun maun lisää hiilien sekaan puupaloja, esim. omenapuunpalat tai hickory puupalat olivat mielestäni parhaimpia ja puupalat ehdottomasti parempia, kuin lastut, koska lastuja joutuu välissä lisäämään pitkässä kypsymisajassa. 

Sytytykseen ei saa käyttää mitään sytytysnesteitä vain sytykepaloja ja hiiliksi kannattaa valita isot hiilipalat tai briketit. Sytytä tuli asettamalla Kamadon pohjalle hiililevylle rullalle käärittyä sanomalehtiä sekä sytytyspaloja ja hiiliä kannattaa laittaa puoleen väliin pesää, koska hiiliä et voi laittaa liikaa sillä seuraavalla käyttökerralla ne loput odottavat siellä jo valmiina, hankalampi lähteä lisäämään, jos laitat liian vähän. Kamado on itsepuhdistuva, kuumenna se 260'c 30 minuutin ajaksi, jolloin kaikki ruokajämät ja roskat palavat pois. Älä puhdista Kamadoa sisäpuolelta vedellä tai minkäänlaisilla puhdistusaineilla. Seinät ovat huokoiset ja imevät kaikki nesteet, jolloin Kamado voi haljeta. Jos grilliin tarttuu liikaa nokea, poista hiilijämät teräsharjalla tai nokikoukulla ennen seuraavaa käyttökertaa.  


Savustusopas: 

Avaa pohjan ilma-aukko täysin auki ja jätä kansi auki noin 10 minuutiksi, jotta grilliin muodostuu ohut kekälekerros. Valvo Kamadoa, kunnes haluttu lämpötila on saavutettu. Sulje pohjan ilma-aukko, jotta lämpö säilyy. Jätä pohja ilma-aukko hieman auki. Sulje ylempi ilma-aukko ja seuraa lömpötilaa vielä muutaman minuutin ajan. Savustaessa älä availe turhaan grilliä. Tarkkaile jatkuvasti lämpötilaa. Sillä kun lämmöt lähtevät nousemaan ne nousevat nopeasti. Tällöin grilliä on tukahdutettava sekä ylä- että alaräppänillä takaisin haluttuun lämpötilaan. Kun avaat kuuman grillin kantta, nosta sitä hitaasti, jotta ilma pääsee hitaasti ja turvallisesti sisään. Näin ei synny vetoa eikä liekkejä. Avaa kantta ensin vain 5cm kunnes ilma pääsee grillin sisään, vasta sen jälkeen kannen voi avata kokonaan. Pulled pork
1½ kg porsaan kassleria
40-50 g per kilolle lihaa burgers & ribs rubia

1. kuivaa lihan pinta talouspaperilla
2. ripottele rubin kuivamaustetta kauttaalteen lihaan ja painele vielä kämmenellä mauste pintaan kiinni
3. laita lämpömittari lihaan kiinni
4. laita liha grilliin, kun grilli on saavuttanut halutun lämpötilan
5. pidä lihaa grillissä 100'c noin 9-10 tuntia
6. kun lihan sisälömpötila näyttää 95'c on liha valmista


Salaatti:
salaatti mixiä
pulled porkia
viinirypäleitä
hillosipuleita
paahdettuja paprikoita
kurkkusalaattia


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful