perjantai 27. tammikuuta 2017

Parhaat donitsit (myös gluteenittomana ja maidottomana)









Olen tehnyt nyt niin monella eri ohjeilla donitseja, mutta kertaakaan itse en ole ollut 100% tyytyväinen taikinaan, mutta nyt vihdoin olen. Näitä tehdessäsi et tarvitse edes sähkövatkainta. Ja tulevat käden käänteessä.
Ohjeesta tulee 12kpl. 
Gluteeniton versio löytyy postauksen lopusta.



Ohje: 
1dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4½ tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl jauhettua kardemummaa
1 dl rypsiöljyä
2dl kermaviiliä
2 kananmuna


1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
2. pursota voideltuihin donitsipeltien koloihin
3. paista kiertoilmauunilla 200'c n.10min. Älä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne pois uunista. Kaiverra esim. omenaporalla toiselta puolelta kolo kokonaan esiin ja saat muhkeat donitsit
4. kuorruta haluamallasi kuorrutteella ja koristele halutessasi. 

Vinkki:
* suljetussa pussissa donitsit säilyvät pöydällä parikin päivää 
* maidottomana saat korvaamalla kermaviilin maustamaton kookossoija jugurttilla
* jos et omista kiertoilmauunia, niin paista uunissa 225'c n.10min (paistoaika uunikohtainen)
* Kiitos blogini seuraajalle Mari Zanzelle vinkistä, että omenaporalla saa kätevästi isontaa donitsien kolon :)


Sokerointi:
30g voita 
Siro erikoishienoa sokeria

1. sulata voi ja sivele pullasudilla yläpuolelle voisulaa 
2. pyöräytä sokeriastiassa



Suklaakuorrutus:
Mitä tahansa haluamaasi suklaata

1. sulata laakealla lautasella esim. levyllinen fazerin vaaleaa maitosuklaata tai 200g fazerin leivonta suklaata 30 sek. kerrallaan, kunnes kokonaan sulannut
2. kaada sen jälkeen sula suklaa esim. syvään muumikulhoon ja dippaa donitsit suklaassa
3. koristele ja laita sen jälkeen hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu. Pari viimeistä kuorrutin lusikalla, kun suklaata oli dippaamiseen liian vähän. 

Tomusokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
6 rkl floora vaniljakastiketta
värjäykseen pastapaväriä

1. sekoita tomusokeri ja vaniljakstike keskenään
2. värjäykseen käytin pastavärejä





Gluteenittomana

3 dl semper fin mix 
5 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta 
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
1 prk. (200g) kermaviiliä


Kuorrutus:


1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. ja pursota voideltuihin donitsipeltien koloon
3. paista 200'c 10min. Äläkä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne uunista pois. Kaiverra omenaporalla reikä kokonaan esiin 
4. kuorruta jäähtyneet donitsit dippaamalla ne sulaan suklaaseen
5. koristele haluamallasi tavalla. 




Blogistani löytyy muitakin herkullisia donitsi ohjeita, myös gluteenittomana joten kannattaa kurkata ja testailla
Mehukkaat omena donitsit
Sitruuna donitsit kick-kuorrutteella
Suklaadonitsit



21 kommenttia :

  1. Donitsipelti oli kyllä yksi parhaimmista ostoksistani. Kun donitsit nousee hieman ja näyttää enempi muffinssilta, helpoin tapa isontaa reikää on käyttää omenakaraa, juuri oikean kokoinen reikä tulee!
    Huomenna taidan kokeilla tätä reseptiä, paria olen kokeillut mutta aina "se jokin" on jäänyt uupumaan, tämä resepti voisi olla vastaus!
    Ps. Hienosti maltat koristella omasi!!!

    VastaaPoista
  2. Heips! Kiitos vinkistä, toihan oli tosi hyvä, määkin kokeilen ensi kerralla noin isontaa reikää :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi2/20/2017

    Hei!
    Onko sinulla ohjetta tuohon kinuskikuorrutteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuot on kuorrutettu suklaalla. Mutta tämä snickerpiirakan kinuski voisi toimia tässäki 😊
      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/04/snickers-piirakka.html?m=1#.WK8N58tyjqA

      Poista
  4. Anonyymi4/12/2017

    Voiko gluteenittomassa versiossa jättää tuon vaniljakreemijauheen pois? Vai pitääkö korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi jättää poiskin. Laita vaikka aitoa vaniljasokeria enemmän. Kreemijauhe on vain makua tuomassa :)

      Poista
  5. Onko totta, että vaniljasokeria tulee noin paljon? Onko taikina niin löysää, että onnistuis donitsipursottimella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain vaniljasokeria tulee reilusti, jotta maku on hyvä :) Donitsipursotinta en ole koskaan käyttänyt, mutta taikina on kyllä aikas löysää. Itse tosiaan pursotan pursotuspussilla aina taikinan vuokiin.

      Poista
  6. Anonyymi4/27/2017

    Hei ! Löytyisikö sinulta ohjetta Suolaisille Donitseille (uunissa paistettaville) & Maidoton... Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä sainkin idean, kiitos. Teen sellaisen ohjeen :)

      Poista
  7. Anonyymi4/27/2017

    Eikös tämän voi tehdä ilman kaardemummaa...? Äitini ei tykkää kaardemummasta niin eikö sen voi jättää pois?

    VastaaPoista
  8. Anonyymi4/24/2018

    Voikos näitä tehdä ilman donitsipeltiä? Eli pursottaa renkuloiksi tavalliselle pellille?

    VastaaPoista
  9. Anonyymi4/24/2018

    Voikos näitä tehdä ilman donitsipeltiä eli pursottaa rinkuloiksi tavalliselle pellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina on valitettavasti niin löysää, ettei onnistu ilman peltiä.

      Poista
  10. Anonyymi4/25/2018

    Ihanan helppo ja nopea ohje. Sait herkullisilla kuvillasi minut ostamaan donitsipellin ja kokeilemaan. Vappuna sitten vuorossa sun munkkiohje. Kiitos ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua kuulla, kiitos ihanasta palautteestasi <3

      Poista
  11. Mulla on kanssa nyt hyvä donitsitaikina hakusessa ja tämä sun vaikuttaa parhaalta tähän saakka. Ainakin noi on ihanan kuohkeita ja hyvin nousseita. Mulla on vaan pikkudoinitsipelti joten seuraava hankinta on tuo isompi versio. Ihanaa vappua sinne kaikille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mulla on kans myös se minipelti ja en tykkää siitä yhtään, noi isot peltit on parempia :)

      Poista
  12. Anonyymi4/30/2018

    Kiitos! Tein gluteenittomina nämä ja lapset sanoivat yhteen ääneen: parempia kuin Arnoldsin �� Tosi hyvä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa ihan huippu palaute, kiitos kaunis <3 <3

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful