torstai 16. maaliskuuta 2017

Vadelma-marenkikakku (gluteeniton)






Sain ajatuksen vadelmakakusta jossa olisi herkullista vaniljaista täytettä ja makeaa marenkia. Sitä lähdin kokeilemaan. Mutta se olikin helpommin sanottu, kuin tehty. Tässäpä tämä nyt olisi ja oli kyllä vaivansa arvoinen, kun sai vihdoin reseptin toimimaan. Testaa ja ihastu. Ja marjojahan voit halutessasi vaihtaa mieleisiin. 

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1/4 dl keiju juoksevaa rypsiä
1/4 dl Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoa
1/4 dl Viljatuotteen tummaa tef-täysjyväjauhoa
1 dl Viljatuotteen vaaleaajauhoseosta
1 dl Viljatuotteen maissijauhoa
1/4 dl kiehuvaa vettä

1. vaahdota kananmunat ja sokerit
2. sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sekä keiju juokseva rypsi ja sekoita
3. lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun n.20cm halk. olevaan irtopohjavuokaan ja tee vaniljatäyte

Vaniljatäyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta (milletin)
4 tl aitoa vaniljasokeria
2½ dl kylmää vettä
1 prk (200g) vaniljarahkaa (valion)

1. sekoita vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja kylmä vesi keskenään 
2. anna seisahtaa pari minuuttia, jonka jälkeen lisää rahka ja sekoita 
3. kaada varovasti pohjan päälle ja paista 170 'c 40min
4. tee marenki, kun paistoaikaa on jäljellä n.5min

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

1. vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle
2. marenki on sitten valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin ilman, että marenki putoaa kupista
3. levitä marenki vaniljatäytteen päälle ja ripottele vedelmat haluamallasi tavalla ja jatka paistamista 15min

Päälle:
n.3 dl tuoreita vadelmia (jos käytät pakaste vadelmia lisää ne jäisinä, älä anna sulaa ennen lisäämistä)

1. kun kakku on valmis jäähdytä kakku kylmäksi asti. Itse nostin jääkaappiin jäähtymään, kun vuoka oli sen verran jäähtynyt, että pystyi nostamaan jääkaappiin
2. irroita irtopohjavuoan reunat vasta, kun kakku on kylmä
3. ennen kuin avaat reunat, kierrä vuoan reuna puisella veitsellä, jotta marenki irtoaa vuoasta hyvin

*Yhteistyössä Viljatuote


8 kommenttia :

  1. Anonyymi8/29/2016

    Aivan ihastuttava resepti, tein jo toisen kerran ja taas näyttää hyvältä ja varmaankin myös maistuu! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kylläpä lämmittikin mieltä 😊❤

      Poista
  2. Wau kun on hyvännäköistä!!

    VastaaPoista
  3. Voi nam, täytyypä laittaa resepti muistiin! :P

    VastaaPoista
  4. Anonyymi3/16/2017

    Voiko tähän vaihtaa vehnäjauhot tilalle? Ja olisiko jauhojen määrä tuolloin sama? Aivan ihanan kuuloinen ja näköinen ohje ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Suoraan käännettynä vehnäjauhoihin tämä resepti ei toimi. Minun täytyisi kokeilla miten se lähtisi vehnäjauhoversiona toimimaan :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful