maanantai 3. lokakuuta 2016

Gluteenittomat korvapuustit




Moni pitää gluteenittomien pullien tekoa vaikeana ja minäkin pidin ennen. Kunnes lähdin kokeilemaan ja onnistuneet ja maukkaat puustit sain uunista ulos. Taikinassa käytin psylliumia joka tekee taikinasta helposti käsiteltävän. Pikku puusteja tuli 17kpl. 





Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 dl sokeria
1tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70g voisulaa
2 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 dl viljatuotteen pullajauhoseosta

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psylliumi ja anna turvota muutama minuutti
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. leivo heti pulliks 
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. sivele taikinamatto voisulalla, ripottele reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni
6. leikkaa n. 3-4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi
7. laita lavuaariin kuumaa vettä hanasta ja laita pelti lavuaarin päälle tai laita pelti uuniin 40*c ja kohota 40min 
8. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. paista 225'c n.15min. Jos kohotat uunissa 40*c:ssa voit ottaa peltin pois uunista ja lämmittää uunin 225*c ja laittaa peltin vasta sitten takaisin uuniin ja jatkaa paistamista tai voit myös pitää peltiä uunissa kokoajan, tällöin tarkkaile paistoaikaa, koska valmiita

Yhteistyössä Viljatuote


Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, kurkkaa, testaa ja ihastu.
Mokkapalat
Porkkanapiirakka
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku 
Brownies
Vadelma-marenkikakku 
Mutakakku
Mustikkapiirakka 
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset 
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku



1 kommentti :

  1. Vesi herahtaa jo kielelle. Ei ku tekemään...

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful